Coinbase Müjdesini Alan Request Network (REQ) Nedir?
Coinbase Müjdesini Alan Request Network (REQ) Nedir?

Coinbase Müjdesini Alan Request Network (REQ) Nedir?

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ünlü Bitcoin borsası Coinbase Pro, kısa süre önce Request Network’ü listeledi. Bu listeleme haberiyle altcoin fiyatı güçlü yükseldi. Son 7 gün içinde altcoin, yüzde 600 arttı. Bu durum altcoin’i manşetlere taşıdı. Peki dikkat çeken altcoin projei Request Network nedir? Request Network (kısaca Request), herkesin güvenli bir şekilde ödeme talep edebileceği ve para alabileceği Ethereum tabanlı, merkezi olmayan bir ödeme sistemidir. Tüm küresel para birimleriyle çalışan daha ucuz ve daha güvenli bir ödeme çözümü sağlamak için güvenilir üçüncü tarafların ihtiyacını ortadan kaldırır.

Talep ayrıca, her ülkenin ticaret yasalarına uyumlu kalmak için dünya çapındaki mevzuatla bütünleşir. Sadece ödemelerin ötesine geçen Request Network, doğru denetim ve muhasebe hizmetleri üretmek için Blockchain’in değişmezliğinden yararlanır. Özetle Request Network, bir numaralı küresel ödeme sistemi olarak PayPal ile rekabet etmeye çalışıyor. Ancak, bundan çok daha fazlası. Request, ödeme yaşam döngüsü boyunca her tür ödemeye (Faturalar, IoT, B2B, Devlet, vb…) dahil olmak ister: ilk talepten sonra muhasebeye kadar her şey…

Request Network (REQ) nasıl çalışır?

Ödemeler

Bir ödeme talep etme ve alma (Fatura Talebi) ile ilgili süreç nispeten basittir:

Bob, Blockchain aracılığıyla Alice’e bir istek faturası yayınlar.Alice isteği algılar ve tek tıklamayla öder.Bob parasını alır.

Bu, eşler arası ödemenin basit bir örneğidir ancak daha da genişletilebilir. Request ödemeleri ayrıca çevrimiçi satın almalar, işletmeler arası faturalar ve nihayetinde makineler arasındaki IoT ödemeleri için de kullanılabilir. Request, mevcut sistemlere göre bazı önemli avantajlar sunar. Ödemeler (çekme yerine) anında üretildiğinden, banka hesabı bilgilerinizi paylaşmanıza gerek yoktur. Ayrıca önemli olan, Blockchain teknolojisinin kullanılması, işlem maliyetlerini büyük ölçüde azaltan üçüncü taraf işlemcilere gerek olmadığı anlamına gelir.

Denetim ve Şeffaflık

Ödemeler dışında Request Network, ayrıca denetim ve bütçe şeffaflığı ile de uğraşmaktadı. İşletmeler, ödemeleri denetlemek ve ayrıca muhasebe amacıyla işlemleri kaydetmek için faturaları takip etme yeteneğine sahiptir. Hükümetler, kâr amacı gütmeyen kuruluşlar ve diğer kuruluşlar, bütçelerine ve harcamalarına şeffaflık getirmek için Request kullanabilir.

REQ Tokeni

REQ, Request Network’ü kullanmak için harcadığınız bir ERC20 tokenidir. Daha gelişmiş faturalar oluştururken de ek REQ ücretleri ödemeniz gerekebilir. Ekip ilk olarak teknik incelemelerinde ücretlerin %0,05 ile %0,5 arasında kalacağını ve sistem büyüdükçe düşeceğini belirtti. Ancak v2 sürümüyle birlikte bu ücret yapısı değişiyor. Request v2, yayınlandığında, miktarın kendisine değil, her bir isteğin verilerinin boyutuna göre ücret alacaktır. Ücret, 10 kB veriye kadar 0,10 ABD dolarından başlar ve daha sonra her ek 10 kB başına 0,03 ABD doları artar. Ekip gelecekte bu ücretleri ayarlayabilir.

REQ ücretlerinin bir kısmı, mevcut arz ve platformdaki diğer para birimleri ile döviz kuru tarafından belirlenen oranda yakılır. Henüz teyit edilmemiş olsa da Request bir Proof-of-Stake konsensüs algoritması kullanabilir. Bu, bir REQ sahibi olarak, tokeni tuttuğunuz için temettü alacağınız anlamına gelir. Geliştirme ekibi bu mekanizmaya açıktır ve ağın ölçeklendirme çözümü olarak Ethereum Plazmasını seçerlerse büyük olasılıkla bunu uygulayacaktır. REQ tokeninin diğer amaçları arasında, çapraz para birimi değişimleri için bir aracı olarak hareket etmek ve topluluk oylamasında yönetim oluşturmak yer alır.

Request Network ekosistemi

Request Network, Ethereum ağının üzerine bir katman olarak inşa edilmiştir. Ekip, farklı kullanım durumları için gereken esnekliği sağlamak için platform için üç katmanlı bir mimari kullanıyor:

Çekirdek katmanUzantılar katmanıUygulamalar katmanı

Çekirdek katman

Çekirdek, Request Network’nın temelidir ve Ethereum Blockchain’inde yer alır. Bu nedenle ERC20 bazlı faturaları otomatik olarak algılayabilmektedir. Diğer fatura türleri de otomatik olarak algılanabilir ancak bir Oracle gerektirir. Bu katman, en temel ödeme türlerini yönetir. Basit faturalar için akıllı sözleşmeler içerir ve bunların ne zaman tamamlandığını takip eder.

Uzantılar katmanı

Uzantılar katmanı, vergileri, emaneti, avansları ve diğer daha gelişmiş ödeme koşullarını resme getirir. Bazı uzantı örnekleri şunları içerir:

Tüm ödemelerin %1’ini belirli bir hayır kurumuna vermek.Geleneksel olmayan kira ödemeleri (örneğin aylık yerine haftalık).Normal 2 haftalık maaş çekleri yerine günlük maaş ödemeleri.

Uzantılar, toplu ödeme ihtiyacını ortadan kaldırır ve banka hesabınıza daha fazla likidite getirir. Request Network ayrıca geleneksel olmayan bir süreç kullanırken bile uygun vergileri ödemenizi sağlar. Request ekibine ek olarak, dışarıdan geliştiriciler, Uzantılar katmanında geliştirme yapabilir. Her uzantı, bir kısmının yakılacağı ve geri kalanının uzantı geliştiricisine verileceği bir REQ tokeni ücretine mal olur.

Uygulamalar katmanı

Uygulamalar katmanı, Blockchain’in dışında bulunur. Üçüncü taraf uygulamalar, faturalarla etkileşim kurmak veya ilgili bilgileri görüntülemek için bu katmana bağlanabilir. Bu katman ayrıca kimlik avı saldırılarını azaltmak ve kabul edilen faturaları zamanında ödemeyenleri yerleştirmek için bir itibar sistemi içerir.

Request Network ekibi, uygulama geliştiricilerini ağ üzerinde geliştirme yapmaya teşvik etmek için 30 milyon dolarlık bir fon ayırdı. Bu fondan yararlanmak için proje bilgilerinizle birlikte başvurmanız ve ekipten onay almanız gerekiyor.

Request Network ekibi ve projenin yol haritası

Request Network liderlik ekibinin çoğunluğu daha önce küresel bir para transferi platformu olan Moneytis’i oluşturmuştu. Moneytis’in aylık %20 büyüme oranına sahip olmasına rağmen, ekip, Request Network’ü döndürmeyi ve oluşturmayı seçti. Moneytis ile yaptıkları çalışmalarda, para transferlerinin çoğunluğunun fatura olduğunu ve işlerini bunlarla ilgili sorunlara odaklamak istediklerini gördüler. Christopher Lassuyt ve Etienne Tatur, Request’i kurdu ve ekibi CFO ve CTO olarak yönetti. Hem Lassuyt hem de Tatur, kariyerlerinde önceki şirketlerde benzer roller üstlenen bu pozisyonlarda geniş deneyime sahiptir.

Ekip, geliştirme güncellemeleri konusunda sektördeki şeffaf ekiplerden biri gibi görünüyor. İki haftada bir güncellemeler yayınlarlar ve Reddit ve diğer sosyal kanallarda aktif kalırlar. Proje, ana ağlarının resmi lansmanı ile Mart 2018’de kritik bir dönüm noktasına ulaştı. Ek olarak ekip, ilgilenen geliştiriciler için bir Javascript kitaplığı yayınladı ve Bitcoin ve tüm ERC20 tokenlerini içerecek şekilde kripto para desteğini genişletti. Proje yol haritasında bir sonraki adım: ek para birimi desteği, veri şifreleme ve sürdürülebilirlik, bir ödeme panosu ve diğer şeylerin yanı sıra bir kitle fonlaması uygulaması.

Ortaklıklar

Ekip, özel bir başlangıç ​​hızlandırıcısı olan Y Combinator’a Moneytis olarak girdi ancak programdan mentorluk ve destek almaya devam ediyor. Y Combinator 1-2% kabul oranına sahiptir, bu nedenle programda olmak projenin ve ekibin güvenilirliği hakkında çok şey söylüyor. Talep ayrıca, çapraz para birimi ödemelerine yardımcı olmak için Kyber Network ile ortaklık kurdu. 

Ek olarak, platformun akıllı sözleşmeleri Quantstamp tarafından denetlendi  ve akıllı denetim hizmetlerine uyum sağlamak için iExec kullanıyor. Bununla birlikte, en dikkate değer olanı, projenin muhasebe firması PwC France ile ticari müşterileri için Blockchain çözümleri sağlamak için ortaklığıdır. Bir noktada Request Network 0x, Aragon ve Civic ile de çalışacaklarını belirtti.

Request Network rakipler

Request Network tüm ödeme alanını hedeflediğinden, epeyce rakipleri var. En benzer Blockchain rakibi OmiseGo’dur, ancak Request ekibi iki ürünün yırtıcı değil tamamlayıcı olduğuna inandıklarını belirtmişlerdir. Request, faturalara farklı bir strateji ile yaklaşsa da fatura finansmanı çözümü olan Populous’tan müşteri alabilir. Ve normal ödeme işlevi, TenX  ve Monaco gibi popüler kripto kartlarından rekabet görebilir.

Denetim ve muhasebeyi hedefleyen birkaç Blockcahin şirketi var, ancak hiçbiri Request’in yaptığı gibi genel bir ödeme sistemini kapsamıyor. Request ayrıca PayPal gibi geleneksel finans alanındaki devlerle rekabet edecek. Request, kullanıcıların geçiş yapması için yeterli olacak daha ucuz, daha güvenli ve daha şeffaf bir çözüm sunmayı amaçlar.

REQ Nereden Alınır?

REQ satın almak için popüler borsa Binance’dir. Binance, REQ’yu BTC ve ETH ile bir ticaret çifti olarak sunuyor.  Şimdi Coinbase Pro’da altcoin’i listeledi.

Sonuç

Request, ödemelerin her yönüne Blockchain çözümleri getirmeye çalışıyor. Bir üründen daha fazlası olan Request, geliştiricilerin kendi uygulamalarını ve hizmetlerini oluşturmak için geliştirebilecekleri bir platformdur. Yol haritasına bakılırsa hedefleri gerçekleştirmek zor olabilir. Bununla birlikte, ekibin yıllarca ödeme deneyimi var ve tartışmasız dünyanın en iyi startup ​​hızlandırıcısının desteğine sahip. Bunun da ötesinde, kendileri için belirledikleri ürün geliştirme kilometre taşlarına sürekli olarak ulaştılar. Uzmanlara göre Request, geliştirme kilometre taşlarına ulaşmaya devam ederse büyüme hızını da arttırabilir.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Bunu paylaş:

TweetTelegramWhatsApp

kriptokoin.com

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

CryptoTurkey ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!