Elde edilen son bilgilere göre Yüzüklerin Efendisi temalı ‘JRR Token’ ile ilgili varlığın durdurulması kararı alındığı bildirildi.
Yüzüklerin Efendisi temalı ‘JRR Token’ popüler film serisinin 1973 yılında vefat eden J.R.R. Tolkien’in ailesinden gelen yasal işlemler sonrasında bir durdurulması durumu ile karşı karşıya kaldı.
İçerik Rehberi
JRR Token DurdurulduKarar İle İlgili Detaylar JRR Token Durduruldu 23 Kasım’da Law360, Tolkien Estate’in Florida merkezli geliştirici Matthew Jensen ile bu yıl Ağustos ayında piyasaya sürülen JRR Token‘ı üzerinde bir anlaşmaya vardığını bildirdi. BSCScan’a göre, BEP-20 token’ı yalnızca 19 trilyon piyasa arzıyla 510 adreste tutuluyor. Anlaşmaya göre Jensen, token’ı kapatmaya ve mülkün J.R.R. üzerindeki ticari marka haklarını ihlal eden tüm içeriği silmeye söz verdi. Ayrıca Jensen varlığın açıklanmayan yasal masraflarını ödemeyi kabul etti. 300’den fazla kripto para ile al-sat yapmak, lending ve staking’den kazanç sağlamak için bu linkten Binance’ye üye olabilirsiniz. Bunlara ek olarak JRR Token’ın Twitter hesabı, YouTube kanalı ve web sitesi o zamandan beri kapatılmış durumda. Varlığın avukatı Steve Maier, davayı “özellikle bariz bir ihlal vakası” olarak nitelendirdi ve durumun “tatmin edici şartlarda sonuçlandırılmasından memnun olduğunu” ekledi. Karar İle İlgili Detaylar Bu hamleler ailenin 10 Ağustos’ta Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü’ne (WIPO) şikayette bulunduktan sonra ‘jrrtoken.com’ web sitesi alan adını başarıyla ortaya çıkarmasından hemen sonra geldi. Bu durum, filmlerde Pippin’i oynayan aktör Billy Boyd’un 4 Ağustos’ta 40 saniyelik bir YouTube kamera videosunda token’ı onaylamasından sadece dört gün sonra gerçekleşti. O sırada WIPO, Jensen’in alan adını “kötü niyetle” kaydettirdiği ve kullandığına karar verdi. İhtilaflı alan adı 26 Şubat 2021 tarihinde tescil edilmişti. Kararın ardından Jensen, alan adını ‘thetokenofpower.com’ olarak değiştirdi. Bununla birlikte Tolkien’s Estate’e göre, yeni web sitesinde hala yüzüklerin, Hobbit holl’lerin ve Gandalf’a çarpıcı bir şekilde benzeyen bir büyücünün resimleri yer alıyordu. Jensen’in avukatları, tartışmalı ‘JRR Token‘ alan adının, Tolkien mülkünün ticari markası olan ‘JRR Tolkien’ ile “aynı veya kafa karıştırıcı derecede benzer” olmadığını çünkü ek ‘L’ ve ‘I’ harflerini içermediğini ve ayrıca farklı telaffuz edildiklerini ifade ediyor. Haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter hesaplarımızdan ve Youtube kanalımızdan takip edebilirsiniz.
Yorumlar kapalı.