Celsius, Voyager ve BlockFi gibi şirketlerle birlikte zor bir dönemden geçen ve Temmuz ayı başında platformdan çekim işlemlerini durduran Vauld’un CEO’su Darshan Bathija, Singapur Yüksek Mahkemesi’ne şirketle ilgili belgeler sundu.
Tek bir kişiye 34 milyon dolar borç…
Şirketin yatırımcılara olan toplam borcunun 402 milyon dolar olduğu görülen dosyalarda aynı zamanda bu borcun 363 milyon dolarlık kısmının da bireysel yatırımcılara olduğu ortaya çıktı. Hatta sadece bir yatırımcıya tam 34 milyon dolar ödenmesi gerektiği görülüyor. Vauld’un en büyük 20 yatırımcısına toplamda 125 milyon dolar ödeme yapması gerekiyor.
Yukarıda bahsedilen alacaklıların hepsinin yatırımları garanti altına alınmamış kredilerden oluşuyor. Verdiği para garanti altında olan kurum ise FTXTrading Ltd. şirketi… Vauld’un FTX Trading’e olan borcu da 4.1 milyon dolar… Vauld’un borcu olan ve yatırımı garanti altına alınmış bir şirket daha bulunuyor ancak bu şirketin ismi dosyada geçmiyor. Bu yatırımcı firmaya olan borç ise 35 milyon dolar.
70 milyon dolarlık boşluk var
Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz hafta Vauld, elindeki tüm varlıkların değerinin 330 milyon dolar olduğunu açıklamıştı. 402 milyon dolarlık toplam borç da düşünüldüğünde kripto kredi firmasının 70 milyon dolarlık bir takviyeye ihtiyacı olduğu görülüyor. Vauld’un varlıkları arasıdna Bitcoin, Ethereum ve XRP gibi kripto paralar da bulunuyor.
Bir başka kredi platformu Nexo da, bir süre önce Vauld’u satın almak için harekete geçtiğini ve 60 günlük bir ön araştırma çalışması başlattığını duyurmuştu. Tarafların konuyla ilgili görüşmeleri devam ediyor.
UST’de 28 milyon dolarlık stake
Vauld şirketinin Singapur mahkemesine sunduğu dosyada ilginç başka detaylar da bulunuyor. Şirketin bu duruma düşmesindeki en büyük sebeplerden biri olarak dosyada, Terra LUNA çöküşü gösteriliyor. Vauld, net varlık pozisyonlarının keskin şekilde düşmesine sebep olarak TERRA ekosisteminin sabit coin’i olan UST’de bulunan 28 milyon dolarlık stake pozisyonunu gösterdi. 1 dolara denk olması gereken UST, sistemin çökmesiyle onlarca kat değer kaybetmişti.
Bitcoin, Ethereum ve Matic’te açılan long pozisyonlar
Terra LUNA çöküşünün ardından devam eden kripto para piyasalarındaki düşüşler de Vauld şirketini çok zor duruma soktu. Şirket mahkeme dosyasında, Bitcoin, Ethereum, Matic ve XRP’ye long pozisyonlar açtıklarını ancak düşüşlerin sertleşmesiyle birlikte ciddi kayıplar yaşadığını da resmen açıkladı.
Kredi alanlar teminat göstermemiş
Mahkeme dosyasındaki ifadelerden birinde, Vauld’dan borç alan bazı kullanıcıların teminat göstermeden kredi alabildikleri ve bu kişilerin varlıklarının tasfiye olmasıyla birlikte de Vauld’un da büyük zarara uğradığı belirtildi.
Haber Kaynak: uzmancoin.com
Yorumlar kapalı.