Uzman finansçı ve yazar, Bitcoin (BTC)’nin durumunun aslında sanıldığı kadar kötü olmadığını ve madalyonun diğer yüzünde farklı gerçekler olduğunu söylüyor.
Bir finans kitabı olan Zengin Baba Yoksul’un yazarı ve finansçı Robert Kiyosaki, bir kripto tartışma platformuna katılarak aslında ayı piyasasının arkasında yatan gerçekleri açıklıyor. Kiyosaki, kripto piyasasının ötesinde geleneksel piyasalardaki hisse senetleri ve tahvillerin durumuna da değiniyor.
İçerik Rehberi
Borsa ve Hisse Senetleri Daha Kötü!Hükümetlerin Planı Borsa ve Hisse Senetleri Daha Kötü! Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH)’nin yönettiği kripto piyasası, bugün de toparlanma sinyalleri vermiyor. Her ne kadar BTC ve ETH gün içerisinde yükseliş ivmeleri ara ara yakalasa da genel olarak bakıldığında 2022’nin başından beri ayı piyasasından sıyrılamıyor. Dolayısıyla yatırımcılar ve uzmanlar, kriptoların uzun vadede gücünü ve uygulanabilirliğini sıkça tartışıyor. Kiyosaki, duruma herkesten farklı bakarak kripto piyasasının ayı piyasasında olduğunu ancak borsaların ve tahvillerin daha kötü durumda olduğunu söylüyor. Geleneksel piyasaların, her ne kadar merkeziyetsiz olsalar da kriptoları etkilediği açıkça biliniyor. Ancak Kiyosaki, aslında kripto piyasasının borsanın ve hisse senetlerinin durumuna rağmen daha iyi ilerlediğini ve direndiğini vurguluyor. Genel olarak bakıldığında kriptolar, yıllar içerisinde borsa ve hisse senetlerine oranla daha bağımsız ilerliyordu. Ancak yıllar geçtikçe ve benimsenme arttıkça kriptoların geleneksel borsalarla ilişkisinin de kuvvetlendiği görülüyor. Uzmanlar, NASDAQ verilerine dikkat çekiyor ve bu yıl hisse senetlerinin %21 düştüğünü ancak buna oranla Bitcoin’in yıl olarak sadece %17 kadar düştüğünü belirtiyor. Hükümetlerin Planı Tüm bunlar birleştirildiğinde Kiyosaki, kriptonun teknoloji hisse senetleriyle artık daha ilişkili ancak daha direnen bir yol izlediğini söylüyor. Bunun yanı sıra Kiyosaki, hükümetlerin çabalarına rağmen kriptoların durmayacağını ve şu anda bulunduğu konumdan daha bağımsız olacağını belirtiyor. Tartışma sırasında diğer katılımcılar ise, kriptoların %98’inin muhtemelen giderek değersizleşeceğini düşündüğünü iletiyor. Çoğu kriptonun birbirinin taklidi olduğunu düşünen katılımcılar, birçok projenin aslında para kazanmak için oluşturulduğunu ve hype’tan yararlandığını vurguluyor. Bunun yanı sıra katılımcılar, CBDC’lerin aslında Bitcoin’i durdurmak için bir yol olduğunu belirtiyor. CBDC’ler ile hükümetler, kripto piyasasının kontrolünü eline almak istiyor ve bağımsız olan bu piyasaya yön vermek istiyor. Ancak katılımcılar, her ne kadar hükümetler kontrolü ellerine almak isteseler de Bitcoin ve diğer kriptoların durdurulamayacağını sadece USD’ye dönüşümlerini kontrol edebileceklerini öne sürüyor. Haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter hesaplarımızdan ve Youtube kanalımızdan takip edebilirsiniz.
Yorumlar kapalı.