IMF artık blockchain tabanlı para birimi fikrine sıcak bakıyor. İşte açıklamanın detayları.
Kripto paralara karşı sert bir tavır takınsa da IMF, blockchain’in gerçekten gelecek olduğunu biliyor. Peki blockchain’i inşa eden teknolojiyi daha ileri taşıyan kripto paraları neden lanetliyor? Bunun tek sebebi mevcut küresel finans sisteminin kripto paralar tarafından tehdit ediliyor olmasıdır.
İçerik Rehberi
IMF ve Blockchain AçıklamasıDünyada CBDC Çalışmaları IMF ve Blockchain Açıklaması Geçen hafta bir röportajda Kristalina Georgieva, “CBDC‘ler sorumlu bir şekilde tasarlanırsa, potansiyel olarak daha fazla esneklik sunabilirler” dedi. Ancak, bu tür para birimlerinin belirli durumlarda faydaları olsa da riskleri olduğunu kabul ederek sözlerine devam etti. Paranın, kripto para biriminin ve merkez bankası dijital para birimlerinin (CBDC) geleceği, geçen hafta Washington DC’deki Atlantic Council‘de bir dinleyici kitlesi önünde konuşurken IMF Genel Müdürü Kristalina Georgieva’nın gündem maddelerinden biriydi. 300’den fazla kripto para ile al-sat yapmak, lending ve staking’den kazanç sağlamak için bu linkten Binance’ye üye olabilirsiniz.
“Merkez bankaları dijital para birimleriyle deneme aşamasındalar, ancak hala yolun başındalar. Bu yeni teknolojinin bizi ne kadar ileri götüreceğini veya ne kadar hızlı götürebileceğini bilmiyoruz”.
Merkez Bankası Dijital Para Birimi (CBDC) fikri son zamanlarda ivme kazanıyor yalnızca düşük enflasyon oranları ve ülkeler arasında artan parasal istikrar potansiyeli nedeniyle değil; ama aynı zamanda, gelecekte neler olabileceğine bakan yatırımcılar arasında güçlü bir ilgi gösteren dünya çapındaki finans sektörlerindeki son gelişmeler nedeniyle. Tüm bunlara ek olarak Kristalina “CBDC’ler ihtiyatlı bir şekilde tasarlanırsa, potansiyel olarak daha fazla esneklik, daha fazla güvenlik ve daha fazla kullanılabilirlik sunabilirler” dedi. Dünyada CBDC Çalışmaları Uluslararası Para Fonu başkanı, yaklaşık 100 ülkenin bu yeni para biçimini araştırdığını söylüyor. Kendi egemen servet fonunuz olduğunda, bankalar veya kredi kartı şirketleri gibi üçüncü taraf aracılara gerek olmadığı için insanların bunu kullanmayı seveceğini düşünüyorlar. Federal Rezerv geçen ay CBDC’ler hakkında bir rapor yayınladı ve dünya çapında birçok başka örnek var. Örneğin, İsveç’teki Riksbank’ın Bahamalar’daki Sand Doları ve Çin’deki e-CNY, kavramın erken bir kanıtıydı. CBDC’ler, vatandaşlar için faiz oranlarını düşürmeyi amaçladığı için umut verici görünüyor. Ek olarak, nakitsiz işlemlerin artan kullanımı yoluyla finansal istikrarı koruyor. Haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter hesaplarımızdan ve Youtube kanalımızdan takip edebilirsiniz.
Yorumlar kapalı.