Sistem yazılımındaki bir açıklık sonrası bu altcoinin blockchaininde yanlış transfer yapılıyor ve 36 milyon dolar çöp oluyor.
Cosmos tabanlı Juno blockchaininde bir yazılım hatası sonrası JUNO tokenlarının bilinmeyen bir adrese 36 milyon dolarlık kripto çıkışına sebebiyet verdi. Takumi Asano adlı bir JUNO balinası, bu tokenların Unity güncellemesi ve airdrop uygulamasındaki açıklıktan kaynaklandığı düşünüyor. Airdrop sırasında katılımcıların oylamalarıyla, yanlış adres kopyalanıyor ve fonlar bilinmeyen bir adrese gidiyor.
İçerik Rehberi
Sonsuza Giden JUNO’larÇözüm Yakın Değil Sonsuza Giden JUNO’lar 3 milyon JUNO tokenı, böylece bilinmeyen bir sonsuzluğa gönderiliyor. Aslında airdrop sırasındaki katılımcılar, bu tokenları belli bir cüzdana göndermeyi hedefliyordu. JUNO’nun geliştiricileri Andrea Di Michele, akıllı sözleşmelerin adresleri yazılırken işlemin hashinde bir hata olduğunu ve bunu en kısa sürede düzelteceklerini belirtiyor. Ancak yine de ekip, akıllı sözleşme adresi ile işlem hashi arasında olan bu karışıklık hakkında net bir açıklama yapmıyor. Böylece milyonlarca dolarlık olan bu fon, kimsenin erişemeyeceği JUNO blockchainin bir bölümüne taşınmış oluyor. İlginç bir şekilde JUNO’nun 125’den fazla doğrulayıcısından hiçbiri Unity adresinin yanlış yapıştırıldığını da fark etmiyor. Zincirlere dahil olan her işlem, bu doğrulayıcılar ve bloklarda kodlanmış sistemden filtrelenmesi gerekiyor. Bunun yanı sıra, giden bu fonların geri gelmesi de çok imkanlı gibi gözükmüyor. Çözüm Yakın Değil Tarihte yaşanan örneklerine bakıldığında bunun sağlandığı görülüyor ancak çözümlerin de bir o kadar basit olmadığı da savunuluyor. JUNO, bir Proof of Stake zinciri olduğundan aslında bu konunun çözümü geliştiricileri için daha kolay olabilir. JUNO, birçok altcoinin aksine blockchain işlemlerini değiştirmek için oy kullanılabilecek ve çoğunluk oyuna göre yön değiştirebilecek bir sistem üzerinde ilerliyor. Dolayısıyla bu güncellemeler, bir yönetişim modeli üzerinde çalışıyor. Olay maduru balina ve diğer katılımcılar, merakla çözümü bekliyor. Ekip, üzerinde çalıştığını belirtiyor ancak çözümün en az bir hafta kadar sürebileceğini de açıklıyor. Haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter hesaplarımızdan ve Youtube kanalımızdan takip edebilirsiniz.
Yorumlar kapalı.