İçinde bulunduğumuz dönemde oldukça hareketli olan kripto para piyasasında her geçen gün yeni bir kripto para yükseliş yaşıyor ve yatırımcıların dikkatini çekiyor. Bu projelerden biri de Storj Coin oldu. Kullanıcılar internette Storj Coin nedir, Storj Coin geleceği, Storj Coin nereden ve nasıl alınır? gibi sorgular gerçekleştirerek projeye hakim olup yatırım yapıp yapmayacaklarına karar vermek istiyor. Bu içeriğimizde Storj Coin’e ait bütün detaylara ulaşabilirsiniz.
Storj projesi nedir?
2014 tarihinde Shawn Wilkinson tarafından Ethereum blok zinciri üzerinde kurulan Storj, açık kaynak kodlu, güvenli ve dağıtık bir bulut depolama projesidir. Merkezi olmayan depolama, performanslı, güvenli, özel ve ekonomik bir bulut depolama çözümü sağlama zorluğuna çözüm olarak bulundu.
Storj’da dosyalar, DCS (Merkezi Olmayan Bulut Depolama) ile merkezi veri merkezlerinde depolanmaz; bunun yerine şifrelenir, parçalara bölünür ve küresel bir bulut ağında dağıtılır. Bu merkeziyetsiz yaklaşım, verilerinizi kötü niyetli saldırılara karşı da korur. Varsayılan şifreleme her dosyada standarttır. Her şey yüklenmeden önce şifrelenir; verileriniz yalnızca sizin ve paylaştığınız kişilerin elindedir.
Storj projeyle, veri merkezlerinin karşılaştığı zorluklardan veri ihlalleri, büyük ölçekte kullanılamama dönemleri, depolama maliyetleri, daha hızlı veri ve daha büyük formatlar için kullanıcı talebini karşılayacak kadar hızlı genişletme ve yükseltme hedefi güdüyor. Bu merkeziyetsiz depolama yöntemiyle mevcut çözümlerin mücadele ettiği hızla artan miktarda veriyi ele alabilir. 2020 yılına kadar mevcut olması beklenen 44 zettabayt veri ve aynı zaman diliminde 92 milyar USD’lik bir pazara ulaşması bekleniyor.
2018’de yeniden ele alınan teknik makaleyle projede bir takım değişikliklere gidildi ve merkeziyetsiz ağda bulut depolama alanına ihtiyaç duyan kullanıcılarla, ellerindeki boş sabit disk alanını satmak isteyenleri birleştiren bir sistem olarak tanımlandı. Boş sabit disk alanı ve yüksek hızlı internet bağlantısı olan herkesin ağa katılabilecekti. Ağda boş veri alanı yaratan node çalıştırıcıları Storj token ile ödüllendiriliyor.
Storj Coin nedir?
Merkeziyetsiz bir bulut ağı olan Storj, alternatiflerden ayrılıyor. Kripto dünyasında madencilik (PoW) olarak bilinen süreç ile çalışan düğüm operatörleri; veri barındırma, barındırılan dosyaların güvenliğini sağlama ve depolama karşılığında rastgele ödüllendiriliyorlar. Storj token bu amaçla kullanılıyor. Düğümlere ödenen Storj token, verilerini ağ üzerinde saklamak isteyen her birey veya kuruluş tarafından karşılanıyor.
Ethereum blok zincirini kullanan Storj’da fazla depolama kapasitesi ve bant genişliği satmak isteyen kullanıcılar STORJ’u kabul ederek bu kaynaklardan ek gelir kazanabiliyor.
An itibarıyla dolaşımda mevcut toplam token miktarı 351 milyondan daha az token bulunurken maksimum arz 424 milyon civarında. Storj Coin, tüm zamanların en yüksek seviyesini 28 Mart 2021 tarihinde 3.91 ile görürken, en düşük seviyesini ise 2 yıl önce 0.04835 dolar ile gördü.
Storj Coin geleceği?
Storj, veri depolamasını yönetmek için yazılıma ve bir bilgisayar ağına güvenir. Bundan dolayı Storj’u Amazon veya Google tarafından sunulanlar gibi bulut depolama platformlarına bir alternatif olarak düşünebilirsiniz. Bu özellikler, teknolojinin blok zincir ile birlikte farklı bi boyuta geçeceğinden Storj’un geleceğinin daha iyi olacağı ön görülebilir.
Storj Coin nereden ve nasıl alınır?
Storj Coin, Binance, Coinbase, Kraken, Huobi Gate.io ve FTX gibi dev kripto para alım satım platformlarından listelenmiş durumda. Yatırımcılar eğer yatırım yapmaya karar verdiklerinde BTC, USDT ve ETH gibi işlem çiftleriyle Storj Coin’i alıp satabilir.
Kurucusu ve kuruluş yılı: Shawn Wilkinson / 2014
Blok zinciri: Ethereum
Toplam arzı: 424 milyon
Dolaşımdaki arzı: 351 milyon
Piyasa değeri: 933 milyon dolar (28 Kasım 2021)
En düşük fiyat: 0.04835 dolar
En yüksek fiyat: 3.91 dolar
Projenin amacı: Dünyaya merkeziyetsiz bir bulut depolama hizmeti sağlamak.
Kullanım alanları: İnternet mecraları.
Yorumlar kapalı.