Stablecoin’ler de PayPal veya Western Union ile aynı düzenlemelere tabi olabilir.
Reuters’in bildirdiğine göre, düzenleyiciler tarafından yakın zamanda sunulan teklif, stablecoin’lerin yalnızca fiat para birimlerini kullanan daha geleneksel ödeme hizmetleri sürümleriyle aynı politikalardan geçmesi gerektiğini öne sürüyor.
Daha önce, Facebook gibi büyük şirketler, FB ekosistemindeki ödemeler için kullanılacak olan kendi stablecoin’lerini piyasaya sürmeye çalıştıklarında devasa bir düzenleme duvarı ile karşı karşıya kalmışlardı.
IOSCO güvenlik düzenleyicileri ve Bank for International Settlements, şu anda PayPal gibi geleneksel ödeme hizmetlerine uygulanan kuralların, çoğunlukla kripto para birimleri ve geleneksel varlıklar arasında bir köprü olarak kullanılan Tether gibi stablecoin’lere uygulanması gerektiğini belirtti. Teklif henüz kesinleşmedi. Yeni politika, büyük olasılıkla, yukarıda belirtilen ödeme hizmetine uygulanan aynı kurallar grubunu oluşturacaktır. Kurallar, bir stablecoin’in şirket-ihraççısının tüzel kişilik olarak hareket etmesi gerektiği anlamına gelecek.
Yatırımcılar finansal portföylerini çeşitlendirmek ve hızla büyüyen sektöre girmek için daha fazla yol aramaya başladığında, pandemi sırasında stabilcoin’ler büyük bir büyümeyle karşı karşıya kaldı.Piyasadaki en büyük stablecoin olan Tether, 2021 yılında 68 milyar dolarlık kapitalizasyona ulaştı. CoinMarketCap’e göre, USD Coin veya Paxos gibi çeşitli stabilcoin’ler, aylarca milyarlarca birimlik devasa bir büyümeyle karşı karşıya kaldı.
IOSCO Başkanı Ashley Ian Alder, dijital para birimleri için açık ve pratik rehberlik standartlarının geliştirilmesine yol açacak organize bir yasal çerçeve oluşturmayı dört gözle bekliyor.
Yorumlar kapalı.