Solana, yakın tarihli bir raporunda düşük enerji kullanımına dikkat çekerek ağın tek bir işlem için harcadığı enerjiyi diğer blockchain ağları ile kıyasladı.
Blockchain ekosisteminin harcadığı enerji bağlamında bir takım çevresel kaygılar nedeniyle süregelen tartışmalar devam ederken Solana, yakın tarihli bir raporunda ağdaki bir işlemin iki Google aramasından daha az enerji kullandığını iddia etti.
İçerik Rehberi
Solana Ağındaki Her bir İşlem 1.837 JouleEthereum 2.0 Süreci Solana Ağındaki Her bir İşlem 1.837 Joule Bağımsız bir enerji ve iklim danışmanının rehberliğinde tamamlanan Solana’nın Kasım Enerji Raporu, Solana ağındaki tek bir işlemin 1.837 Jul enerji kullandığını ve bir Google aramasının ise 1.080 J kullandığını tespit etti. Rapor, karşılaştırmak amacıyla ortalama bir buzdolabının 810.000 J kullandığını belirtti. Ethereum blok zincirinde tek bir işlemin 692.820.000 J olduğu ifade edilirken, dünyanın en büyük blok zinciri Bitcoin‘de ise tek bir işlemde 6.995.592.000 Jul kullanıldığı bildirildi. Kredi kartıyla bitcoin ve kripto para satın almak için Cex.io’ya bu linkten üye olarak komisyon avantajlarından yararlanabilirsiniz. Lider kripto para birimi Bitcoin, Proof of Work (Emeğin İspatı) konsensus algoritmasına sahip olmasından dolayı Proof of Stake (Hisse Kanıtı) algoritmasını kullanan diğer blok zinciri ağlarına kıyasla, çok daha fazla enerji üretir. Katılımcı sayısı yüksektir ve her geçen gün işlemlerin zorluğu artmaktadır. Solana ağı, saniyede 65.000 işlem gerçekleştirmektedir. Ancak Solana, Bitcoin ve Ethereum’un merkeziyetsizliğine kıyasla oldukça merkezidir. Ethereum 2.0 Süreci Proof of Work algoritmasını kullanan Ethereum, ölçeklenebilirlik problemini çözebilmek adına Ethereum 2.0 sürecini başlatarak Proof of Stake algoritmasına geçiş yapacağını bildirdi. Burada Ethereum, bir dizi güncelleme ile birlikte ağa yeni çözümler getirdi. Ethereum kurucusu Vitalik Buterin, bu süreçte enerji tüketiminin azalacağını ve ağdaki işlem ücretlerinin daha öngörülebilir olacağını ifade etti. Haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter hesaplarımızdan ve Youtube kanalımızdan takip edebilirsiniz.
Yorumlar kapalı.