Dönem dönem verdiği röportajlarla ya da Twitter hesabı üzerinden, Ripple topluluğuna bilgilendirmelerde bulunan CEO Brad Garlinghouse, sosyal medyadan 2021 yılını değerlendiren bir yazı yayımladı. Yorumlarında SEC’ye ve başkanı Gary Gensler’a sert eleştiriler de getiren Garlinghouse, tüm yaşanan zorluklara rağmen Ripple’ın iyi bir yıl geçirdiğini belirtti.
“Haklı çıktığım görüldü”
Sözlerine, “Geçen sene bugün SEC, Ripple’a dava açtı. 2013’ten beri açık piyasalarda alınıp satılabilen XRP’nin menkul kıymet olması gerektiğini söylediler” diyerek başlayan Garlinghouse, SEC’nin katı kripto karşıtı tutumunu da eleştirdi:
“2020’de yaşanan tüm rezilliklerin ardından tam da bu yıla uygun bir hamle geldi ve SEC dava açtı. Ancak acı da olsa, o gün söylediklerimin gerçek olduğu ortaya çıktı. Bu sadece Ripple’a değil, kripto endüstrisine bir saldırıydı. Bazıları SEC’nin suçlamalarını o günlerde haklı görse de bugün onlar da fikirlerini değiştirdiler”
Tüm yaşananlara rağmen kripto endüstrisi için 2021’in müthiş bir yıl olduğunu belirten Garlinghouse, bu yılın XRP’nin şu ana kadarki en güçlü konumuna ulaştığı yıl olduğunu söyledi:
“Açıkçası Ripple’ın bu sene en güçlü yılı olduğunu söylemekten gurur duyuyorum. XRP tabanlı “Talebe göre Likidite (ODL) ödemeleri, RippleNET’in dolar bazındaki ödeme hacminin %25’ine kadar çıktı. Ayrıca 2020’nin üçüncü çeyreğiyle kıyaslandığında ODL işlemleri de 25 kat artmış durumda. Japonya ve BAE gibi yeni ODL koridorlarından ve Butan ve Palau’yla yaptığımız XRPL’nin özel bir versiyonuna dayanan CBDC çözümümüzden bahsetmiyorum bile! Tüm bu gelişmeler de ABD dışından geldi!”
“Kripto para firmaları regülasyon istiyor diye cezalandırılmamalı”
SEC konusundaki eleştirilerine devam eden Garlinghouse, Gary Gensler’ın bu konuda yaptığı “Vahşi Batı” değerlendirmesine de karşı çıktığını belirtti:
“Tüm gelişmelerin ABD dışında yaşanması beni yine SEC’ye getiriyor. Web2 ABD’de kuruldu ama Web3 nasıl olacak belli değil. Amerikan şirketleri birbir ülkeden ayrılıyor. SEC, Ethereum ile ilgili sorulan menkul kıymet sorularını cevaplamamaya devam edecek. Kripto’yu ‘Vahşi Batı’ olarak nitelendirmek doğru değil. Çoğu şirket regülasyonlarla uyumlu ve daha da uyumlu olmak istiyorlar. Ama bunu istedikleri için de cezalandırılmamalılar.”
Yorumlar kapalı.