Ethereum‘un en popüler cüzdanlarından olan MetaMask, Venezuela’daki kullanıcılara sunulan Ethereum işlemlerini kısıtlanması ile gündeme geldi.
Kripto para piyasası oldukça sıkıntılı bir dönem geçirirken Ethereum blok zinciri ile etkileşim kurmak için kullanılan bir kripto para cüzdanı olan MetaMask, Venezuela’daki kullanıcılara kısıtlama getirdi.
İçerik Rehberi
MetaMask, Venezuela’daki Ethereum İşlemlerini DurdurduInfura’dan Açıklama Yapıldı MetaMask, Venezuela’daki Ethereum İşlemlerini Durdurdu Venezuela’daki bazı MetaMask kullanıcıları, geçtiğimiz gün Ethereum blok zinciri ile etkileşim kurmak için kullanılan bir kripto para cüzdanı olan MetaMask’a artık erişemediklerini söylemeye başladı. Çarşamba günü sosyal medyada konuyla ilgili mesajlar gelmeye paylaşılmaya başladı ve Perşembe sabahı geç saatlere binlerce şikayet geldi. Kredi kartıyla bitcoin ve kripto para satın almak için Cex.io’ya bu linkten üye olarak komisyon avantajlarından yararlanabilirsiniz. MetaMask tarafından konuya yönelik yapılan açıklamalarda, kullanıcıların karşılaştığı bölgesel kesintilerin MetaMask’ın Blockchain ağından veri göndermek ve almak için kullandığı sunucu Infura ile ilgili yasal uyumluluk sorunlarından kaynaklandığı belirtildi. Yapılan şikayetlere göre Venezuela‘daki kullanıcılara ek olarak İran, Küba ve Suriye’den de bazı MetaMask kullanıcılarının yaşanan bu sorundan etkilendiği belirtildi. Infura’dan Açıklama Yapıldı Infura, ortaya çıkan endişelere sorunu çözdüklerini söyleyerek yanıt verdi. Sorun, ABD ve diğer ülkelerden gelen son yaptırımların gerektirdiği konfigürasyonlardaki bir değişiklikle ilgiliydi. Infura’ya göre kullanıcıların yaşadığı bu sorun ayarların gereğinden fazla “yanlış yapılandırılması” sonucunda ortaya çıktı. Öte yandan 2 Mart’ta yayınlanan bir basın açıklaması, ConsenSys’in 35 eski çalışanının özel denetim talebinde bulunduğunu gösteriyor. Talep edilen denetimin, Ağustos 2020’de ConSensys AG ile ConSensys Software arasında bir varlık transferi ile ilgili olduğu belirtildi. Gerçekleştirilen bu transfer, MetaMask ve Infura’nın kontrolünün devri ile ilgiliydi. Denetim talebinin nedeni olarak ise varlıkların doğru fiyatlandırılmamış olmamasının düşünülmesi olduğu belirtildi. Ancak ConsenSys Mesh’in pazarlama ve marka başkanı Diana Richter, yaptığı bir basın açıklamasında yanlışlıklar olduğunu ve şirketin iddiaları yalanladığını söyledi. Haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter hesaplarımızdan ve Youtube kanalımızdan takip edebilirsiniz.
Yorumlar kapalı.