ADA’nın fiyatı yeni zirvelere ulaştıktan sonra, göz kamaştıran bu altcoin milyonerlerinin sayısı %173 arttı. En az 1 milyon dolar bakiyesi olan toplam Cardano cüzdan sayısı 20 Temmuz’da 3.625’ten 24 Ağustos’ta 9.830’a yükseldi. 1 milyon dolardan fazla bakiyeye sahip Cardano (ADA) adresleri, son ADA fiyat rallisi sırasında %173 arttı.
Bu altcoin projesi göz kamaştırdı
Kriptokoin.com olarak daha önce de bildirdiğimiz gibi, ADA fiyatı 20 Temmuz’da 1.007 dolarda dibe vurduktan sonra neredeyse %200 arttı. Parite bir önceki seansta 3.02 dolarlık rekor seviyeye ulaştı ve ardından %6.42’lik bir fiyat düzeltmesi ile 2.73 dolara geldi. Bu arada, aynı dönemde sağlanan bilgilere göre, en az 1 milyon dolar değerinde ADA tokeni tutan toplam Cardano cüzdan sayısı 3.625’ten 9.830’a yükseldi.
Ek olarak, ADA’nın yıllık %1,455 (YTD) kazanımlarına karşı, Cardano milyonerlerinin toplam sayısı 504’ten 9,830’a yükseldi – %1,850’lik bir sıçrama. Bu, Google Trends aramalarında “Cardano” anahtar kelimesi için yapılan düzensiz artışlarla aynı zamana denk geldi ve altcoin projesine olan bireysel yatırımcı ilgisine işaret etti. Ayrıca, 10 milyon dolardan fazla ADA tokeni tutan Cardano cüzdanlarının sayısı 20 Temmuz’da 504’ten neredeyse 1.000’e yükseldi. 1 Ocak’ta, bakiyesi 10 milyon doların üzerinde olan yalnızca 86 cüzdan vardı.
Hodling, Cardano yatırımcılarını zengin ediyor
ADA’nın 2021’deki yükselişi, harcanmamış işlem çıktılarının veya UTXO’ların toplamında da bir artışa yol açtı. UTXO’lar, yatırıldıktan sonra kripto cüzdanlarında harcanmamış kalan kripto para birimlerini temsil eder. Bu nedenle, bir Blockchain ağı UTXO’larda bir artış görürse, çoğu cüzdanın kripto para birimini diğer adreslere aktarmak yerine elinde tuttuğunu gösterir – yani daha zayıf bir satış hissi. Son veriler, Cardano’nun UTXO sayısının 1 Ocak’ta 816.600′ iken, yazı yazılırken 2.85 milyona yükseldiğini gösteriyor. Bu, Cardano yatırımcılarının “hodling” hissiyatında inanılmaz bir yükseliş olduğunu gösteriyor; bu, ADA’nın %1.455’lik YTD rallisine karşı bir dayanak görevi görmüş olabilir.
Altcoin projesini popüler yapan güncelleme
ADA tokenlerini satmak yerine tutma kararı, temellerini Cardano’nun en büyük Blockchain rakibi olan Ethereum’u devirme potansiyelinde buldu, çünkü ETH bu yılın başında ağ tıkanıklığı ve daha yüksek işlem ücretleri ile ilgili sorunlar yaşadı. Örneğin, ADA, Cardano’yu çok varlıklı bir Blockchain yapan bir protokol güncellemesi olan “Mary” yükseltmesi konusundaki iyimserlik üzerine ilk çeyrekte %579 arttı. Bunu yaparken, Blockchain, gelişmekte olan merkezi olmayan finans (DeFi) ve değiştirilemez tokenler (NFT’ler) alanında yer alan ev sahibi projelerle uyumlu hale geldi.
1 Mart’ta yayına giren güncellemeyi, Temmuz ayında “Shelley” adlı başka bir hard fork takip etti. Yeni ana ağ, Cardano’nun önerdiği hisse kanıtı katmanını tanıttı ve kullanıcıların, bahis ödülleri karşılığında doğrudan (bir hisse havuzu çalıştırarak) veya dolaylı olarak (yetkilendirme yoluyla) işlem doğrulama sürecine katkıda bulunmalarına izin verdi.
ADA, sağlam temellerine rağmen, kısmen Çin’in bölgesel kripto para birimi endüstrisi üzerindeki baskısı ve Tesla CEO’su Elon Musk‘ın Bitcoin karşıtı (BTC) tweetleri nedeniyle ikinci çeyrekte sadece %19.21 arttı. Bununla birlikte, Cardano UTXO sayısı, kripto pazarındaki ikinci çeyreğin türbülansı sırasında artmaya devam etti. ADA’nın 1.25 dolara el değiştirdiği 26 Temmuz’da 2.93 milyona ulaştı. Üçüncü çeyrek, Cardano’nun “Alonzo” yükseltmesi ile Ethereum‘a benzer bir akıllı sözleşme platformu olma planlarını sonlandırdığına tanık oldu. Sonuç olarak, ADA için spekülatif teklifler ve yatırımcıların hisse senedi alım satım hissi arttı.
What would Cardano need to pull a 25X?
Market share: Due to lack of smart contracts Cardano lacks market share on all the key metrics. Total value locked in defi 0, daily NFT sale volume tiny, daily transactions 82k, 2 million addresses total.
— Lark Davis (@TheCryptoLark) August 24, 2021
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!
Bunu paylaş:
TweetTelegramWhatsApp
Yorumlar kapalı.