Bir yandan kriptoların kriz durumlarına çözümlerini ve yasallaşmasını izlerken öte yandan da ülkelerin kripto yasaklarını getirmesini gözlemliyoruz.
Ukrayna, her ne kadar bir yandan kriptoların yasallaşmasını araştırsa da öte yandan bugün kriptolara kısıtlama ve yasaklar getirmesiyle gündeme geliyor. Artık Ukraynalılar, Bitcoin’i (BTC) ve diğer kripto para birimlerini yalnızca dövizle satın alabiliyor. Hükümet, kendi resmi para birimleriyle kripto alımını artık yasaklıyor. Bununla da kalmayan hükümet, döviz alımına da aylık 3.300 dolarlık bir üst sınır koyuyor.
İçerik Rehberi
Kısıtlamalar Ne İçeriyor?Kriptolar ve Ukrayna Kısıtlamalar Ne İçeriyor? Gelişmeler, hali hazırda savaş içerisinde bulunan Ukrayna’nın sıkıyönetim altında bulunduğu bu dönemde kriptolara karşı bir tutum edindiğini gösteriyor. Ancak savaşın başladığı andan itibaren hem kripto bağışlarıyla hem de NFT satışlarıyla Ukrayna’nın aslında bu sektörden fazlasıyla yararlandığı da görülebiliyor. Buna rağmen Ukrayna’nın sermaye çıkışını engellemek için önlemler aldığı düşünülüyor. Duyuruya göre, kriptolar yarı nakit işlem olarak kabul edilirken merkez bankası, bu tür işlemlere kısıtlamalar getirmenin zorunluluğunu vurguluyor. Merkez bankası, ilgili değişikliklerin gelecekteki kısıtlamaları hafifletmeyi, Ukrayna’nın uluslararası rezervlerindeki baskıyı azaltmayı ve döviz piyasasını iyileştirmeyi hedeflediğini belirtiyor. Ayrıca yetkililer, sıkı yönetim nedeniyle Ukrayna’daki vatandaşların ülkelerini terk etmek zorunda kaldığını da itiraf ediyor. Bununla beraber yetkililer, kısıtlamaların başlatıldığını ve birçok bankanın bunu şimdiden benimsediğini iletiyor. Kriptolar ve Ukrayna Öte yandan, savaşın başladığı andan itibaren Ukrayna’nın özellikle kripto bağışı ile ciddi bir destek gördüğü ve devlet yetkililerinin kripto ekosistemine sosyal medyadan direkt olarak ulaştığı da biliniyor. Bu süreçte Ukrayna, hem borsalardan hem de kripto dünyasının ünlü isimlerinden ciddi bir destek görmüştü. Ayrıca Ukrayna, kriptoları yasallaştırmak istediğini de belirtmiş ve bunla ilgili çalışmalarını başlatmıştı. Hatta Ukrayna cumhurbaşkanının ülkenin düzenlenmiş bir kripto pazarı işletmesi için yasal bir çerçeve oluşturmak adına bir yasaya imza attığı da biliniyor. Bu gelişmeler sonrası Ukrayna’nın kriptolara yasak ve kısıtlama getirmesi çok makul karşılanamıyor. Haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter hesaplarımızdan ve Youtube kanalımızdan takip edebilirsiniz.
Yorumlar kapalı.