“Değerleme modelini” baz alan kripto varlık yöneticisi, Bitcoin’in mevcut fiyatı ile değerinin üzerinde olduğunu dile getirmesine karşın, BTC’de uzun vadede yükseliş beklediğini ifade etti.
Kripto varlık yöneticisine göre “değerleme modeli”, Bitcoin‘in asıl değerinin %71 üzerinde olduğunu söylüyor.
İçerik Rehberi
Morris, Değerleme Modelini Baz AlıyorUzun Vadede Olumlu Bakıyor Morris, Değerleme Modelini Baz Alıyor Kripto veri sağlayıcısı ByteTree’nin kurucu ortağı ve aynı zamanda şirkette varlık yönetiminin CIO’su Charlie Morris, “değerleme modeli” ve Bitcoin değeri ile bağlantılı birtakım iddialarda bulundu. Bitcoin (%80) ve Ethereum (%20) olmak üzere iki kripto para birimi fonuna yatırım yapan ByteTree’nin, kurucu ortağı olan Morris yakın zamanda onaylanan Bitcoin Vadeli ETF‘i ile ilgili de bazı endişelerini dile getirdi. Morris, endişelerini bu tür fonların tarihsel performansına dayandırdı:
“Bu tür fonlara tarihsel olarak bakıldığında, gerçekteki potansiyelinin çok altında performans gösterdikleri görülebilir. Şimdi ne yazık ki Bitcoin Vadeli İşlemler ETF’i için de aynı durum söz konusu. Burada talep ne kadar artarsa verim o kadar düşer ve bir o kadar düşük performans alırsınız.”
Burada söz konusu “değer modeli”, ağ değeri ile işlem oranını karşılaştırarak “gerçeğe uygun” değeri hesaplar ve ardından bunu geleneksel fiyat/satış oranıyla karşılaştırır. Uzun Vadede Olumlu Bakıyor Her hafta yaklaşık 50 milyar dolar değerinde Bitcoin değerinin alınıp satıldığını ifade eden Morris, mevcut Bitcoin fiyatı için bu işlem miktarının 70 ile 80 milyar dolar arasında olması gerektiğini belirtiyor. Ancak tüm bunlara rağmen Charlie Morris, uzun vadede Bitcoin’in yükseleceğine ve lider kripto varlığa daha fazla yatırım geleceğine inanıyor. Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto paraların yüksek volatiliteye sahip olmaları dolayısıyla risk taşıdıklarını bilmeli ve işlemlerini kendi araştırmaları doğrultusunda gerçekleştirmelidir. Haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter hesaplarımızdan ve Youtube kanalımızdan takip edebilirsiniz.
Yorumlar kapalı.