Kripto paralar artık suçla anılamayacak.
Ekosistemin genişlemesiyle birlikte fidye yazılımı saldırıları da artıyor. Ancak düzenleyiciler buna bir dur demek için harekete geçti. Kripto para endüstrisinin de desteğiyle gerekli adımlar atılacak ve kripto paraların suçla anılmasının önüne geçecek. Peki şu an ne durumdayız ve ekosistem ne zaman güvenli hale gelecek?
İçerik Rehberi
Fidye Yazılımları ArttıEkosistem Mücadeleye Destek Veriyor Fidye Yazılımları Arttı Pandemiyle birlikte ofis çalışanlarının önemli kısmı evlerinden hizmet vermek zorunda kaldı. Evden çalışmanın artmasıyla doğru orantılı olarak fidye yazılımı saldırıları da yükselişe geçti. Bu yıl %45 oranında artan fidye yazılımı saldırıları bazıları tarafından ekosistemin büyümesiyle ilişkilendiriliyor. Amerika Birleşik Devletleri düzenleyicilerinin kripto ve fidye yazılımları arasındaki ilişkiyi incelediği biliniyor. Kredi kartıyla bitcoin ve kripto para satın almak için Cex.io’ya bu linkten üye olarak komisyon avantajlarından yararlanabilirsiniz. Örneğin, 5 Ekim’de Senatör Elizabeth Warren ve Temsilci Deborah Ross tarafından uygulamaya konulan Fidye Açıklama Yasası, fidye yazılımı saldırılarının kurbanlarının, karşılaşabilecekleri herhangi bir fidye saldırısı hakkında İç Güvenlik Bakanlığı’na (DHS) bilgi vermelerini şart koşuyor. Bu çalışmanın amacı ise saldırganlara ait daha fazla kritik veriye ulaşmaktır. Bununla birlikte Ulusal Güvenlik Bakanlığı da fidye yazılımı saldırılarıyla kriptoların ilişkisini çözmek için bu tasarı sayesinde elde edilen verileri aktif olarak kullanacak. Ekosistem Mücadeleye Destek Veriyor Huobi‘nin kurucu ortağı Du Jun ise AML ve CFT (terörün finansmanıyla mücadele) konusunda hükümetleri harekete geçmeye çağırıyor.
“AML/CFT uyumluluğuna ilişkin sorumluluk konusunda ciddi bir netliğe ulaşılamadı. Merkezi bir gözetim organının eksikliğini fazlasıyla hissediyoruz. Düzenlemeler ekosisteme bazı zorluklar getirebilir ancak uzun vadede bunun ekosisteme fayda sağlayacağını düşünüyorum”.
Gate.io‘nun pazarlama müdürü Marie Tatibouet ise şunları söylüyor:
“2020 yılında siber saldırı kurbanları 350 milyon dolar fidye ödedi. Bu sayı kaçınılmaz olarak yıldan yıla artmaya devam edecek. Bu yüzden Warren’ın kağıt üzerindeki ‘Fidye Açıklama Yasası‘ mantıklı, eğer mağdursanız fidye ödemeleriyle ilgili bilgileri en geç 48 saat içinde bildirmelisiniz”.
Saldırganların cüzdan bilgilerinin tek bir merkezde toplanıyor olması son derece önemlidir. Anlık olarak düzenleyicilerin irtibat kurabildiği borsalardan bu cüzdanlar teyit edilebilir ve saldırının arka planındaki gerçek isimlere ulaşılabilir. Bu arada kimlik bilgilerinizi neden her platforma vermemeniz gerektiğini de bir kez daha görüyoruz. Saldırganlar sizin bilgilerinizle KYC doğrulaması yaparak kara para aklayabilir. Tüm borsalar ve kripto hizmeti veren şirketler bu noktada düzenleyici kurumlara tam destek veriyor. Birçok saldırıda kaybedilen paralar bu sıcak ilişkiler sayesinde kurtarıldı. Haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter hesaplarımızdan ve Youtube kanalımızdan takip edebilirsiniz.
Yorumlar kapalı.