Binance
  1. Haberler
  2. Kripto Haber
  3. Karar Verildi! Bu Ülke, NFT’leri Mülkiyet Olarak Tanıdı

Karar Verildi! Bu Ülke, NFT’leri Mülkiyet Olarak Tanıdı

Karar Verildi! Bu Ülke, NFT’leri Mülkiyet Olarak Tanıdı
Karar Verildi! Bu Ülke, NFT’leri Mülkiyet Olarak Tanıdı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bu ülkede değiştirilemez token’lara (NFT) yönelik önemli bir karar verildi ve NFT’ler mülkiyet olarak tanındı.

10:20
9 Mayıs 2022

Boss Beauty NFT koleksiyonundan iki dijital eser, hırsızlık iddialarının ardından Birleşik Krallık Yüksek Mahkemesi tarafından “mülkiyet” olduğuna hükmedildi ve NFT’lerin Birleşik Krallık’ta ilk kez “mülk” olarak tanınmasına işaret etti.

İngiltere, NFT’leri Mülk Olarak TanıdıDünyada Bir İlk Gerçekleşti İngiltere, NFT’leri Mülk Olarak Tanıdı Geçtiğimiz Mart ayında, Women in Blockchain Talks kurucusu Lavinia Osbourne, Boss Beauty NFT koleksiyonundan iki dijital eserin çevrimiçi cüzdanından çalındığını iddia etti. Bu iki eser, sektör genelinde “fırsatlar yaratma” ve kadınlar için fon toplamaya yardımcı olmasıyla tanınmaktadır. Lavinia Osbourne, bu olayın nasıl gerçekleştiğine yönelik herhangi bir açıklama yapmazken olayı yargıya taşıdı. Barodaki davada, Ozone Networks‘teki hesaplara, varlıkların dondurulmasına ve dünyanın en büyük NFT alım satım platformu olan OpenSea‘nin şu anda çalınan NFT‘leri elinde bulundurduğuna inanılan iki hesap sahibi hakkında mevcut tüm bilgileri göndermeye zorlaması için bir ihtiyati tedbir davası açtı. Davayı denetleyen yargıç, geçtiğimiz günlerde önemli bir karar verdi. Yargıç verdiği bu kararla birlikte çalınan varlıkların “mülk” olarak kabul edildiğine ve bu nedenle yasal korumaya erişim hakkına sahip olduğunu açıkladı. İngiltere ve Galler için bu karar, NFT‘lerin ihtiyati tedbir yoluyla da dondurulabilecek bir mülk olduğuna dair herhangi bir belirsizliği ortadan kaldırmak için bir dönüm noktasıdır. Dünyada Bir İlk Gerçekleşti Davayla ilgili bir avukat olan Racheal Muldoon, konuya yönelik yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi;

Dünyada ilk kez (bildiğimiz kadarıyla) bir hukuk mahkemesinin bir NFT’nin ihtiyati haciz yoluyla dondurulabilecek bir mülk olduğunu kabul etmesi son derece önemlidir. Bu nedenle, bu karar, NFT’lerin (koddan oluşan token’lar olarak), İngiltere ve Galler yasalarına göre temsil ettikleri şeyden (örneğin, dijital bir sanat eseri) farklı olarak kendi içinde mülk oldukları konusundaki belirsizliği ortadan kaldırmaktadır.

OpenSea, o zamandan beri platformda NFT’lerin satışını engelledi, ancak son kararla ilgili olarak oldukça sessiz kaldı. Hermes v. Mason Rothschild davasında yakın zamanda yapılan bir güncellemeyle, fikri mülkiyet hukukunun NFT’lere nasıl uygulanabileceğini araştıran davaların ilk turu şu anda yasal ortamla dolu. Haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter hesaplarımızdan ve Youtube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

coin-turk.com

İçeriklerimiz hepsi otomatik bot ve manuel paylaşım ile aktarım sağlanır. Hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi ve öneri değildir., Kripto sektöründe alacağınız karar ve sorumluluk tamamen kullanıcıların kendisine aittir., Kripto ve finans söktürünün büyük bir risk olduğunu sakın unutmayınız bu uyarıları dikkate almanızı tavsiye ederiz. Sektörü araştırmanızı tavsiye ederiz. Proje yatırımlarını çok iyi araştırmanızı tavsiye ederiz.

Yorumlar kapalı.

Mastodon
Giriş Yap

Crypto Turkey ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!