Kripto para birimlerinin gelecekteki rolü ve geleneksel finans üzerindeki etkileri tartışılmaya devam ederken Kanada Merkez Bankası somut bir araştırma yapamaya başladı.
Normal bir insanın ömrü boyunca yapabileceği işlemleri yarım saatte tamamlayan kuantum bilgisayarlar aracılığıyla kripto paraların gelecekteki rolü ve benimsenme oranı araştırılmaya başlandı.
Kanada Merkez Bankası bu hamlesiyle kripto para birimlerinin ve itibari paraların bir arada bulunabileceğine dair senaryoları ve sonuçlarını simüle eden ilk G7 ülkesi oldu.
Simülasyonda kullanılan kuantum bilgisayarlar 30 dakika içerisinde 1 oktilyondan daha fazla senaryoyu modelleyebiliyor.
Simülasyonda data olarak en büyük stablecoin Tether’in blok zincir verileri ve 10 büyük finans kurumundan gelen bilgiler birleştirildi.
Oluşturulan modellerin çoğunda finansal olmayan kurumların kripto para birimlerini benimsemesinin yavaş olacağı görüldü. Buna gerekçe olarak da itibari paranın dijital varlığa dönüşmesinin önündeki bazı engeller ve maliyetler olması dikkat çekti.
Araştırma henüz kavramsal boyutta devam ederken henüz net bir çıkarım yapılmadı.
Kanada Merkez bankasının veri bilimi direktörü Maryann Haghighi araştırmalarına ilişkin şunları söyledi:
“Klasik hesaplama tekniklerini kullanarak çözülmesi zor bir araştırma vakasında kuantum hesaplamanın gücünü test etmek istedik. İşbirliği, kuantum donanımı üzerinde karmaşık simülasyonlar gerçekleştirerek ekonomik sorunlara nasıl yeni anlayışlar sağlayabileceği hakkında daha fazla bilgi edinmemize yardımcı oldu.”
Decrypt’e konuşan merkez bankası yetkilisi Sam Mugel, kripto para birimlerinin benimsenmesine ilişkin simülasyonlara devam edeceklerini ifade etti.
Yorumlar kapalı.