Justin Sun yine gündem olmayı başardı. 2017’deki boğa sezonunda özellikle “açıklamanın açıklamasını yapan CEO” olarak anılan ve TRON (TRX) yükselişine bu tarz duyurularıyla katkı veren Sun, 2021 boğa sezonunu ise daha sessiz geçirmişti.
“Tüm insanlar için merkeziyetsiz bir finansal altyapıyı kurulacak”
Twitter’dan TRON Vakfı’nın kendisini feshettiğini belirten ve TRON’un artık tamamen merkeziyetsiz olduğunu açıklayan Sun şu ifadeleri kullandı:
“Sevgili Tron’cular, geliştiriciler ve arkadaşlar… TRON protokolünün önemli kilometre taşlarından birini ve elçi olarak atanmamı sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyorum. TRON blok zinciri artık gerçekten merkeziyetsizdir.
TRON Vakfı, 25 Temmuz 2021’de kendini feshetme kararı aldı. “Justinsuntron”, “BitTorrent” ve “µTorrent”, TRON temsilciliklerinden resmi olarak çekildi. Bugün kripto para endüstrisi 2.2 trilyon dolar değerinde. Bu durumda endüstrinin artık düzenleyici yetkilerle daha uyumlu çalışacağına inanıyorum. Blok zinciri teknolojisini ve gelişmekte olan ülkelerin çıkarları için mücadele eden Grenada hükumetinin Dünya Ticaret Örgütü elçisi olma teklifini kabul ettim. Şüphesiz ki, Dünya Ticaret Örgütü’nün blok zinciri teknolojisinin önemini kabul etmesi bu sektör için hayati önemdedir. Grenada aynı zamanda, Doğu Karayip Devletleri Örgütü’nün, Milletler Topluluğu’nun ve Birleşmiş Milletler’in kritik bir üyesidir. TRON’un gerçek bir merkeziyetsizlik yoluna girdiğine şüphem yok. Yeni dönemde, blok zinciri teknolojisi, tüm insanlar için merkeziyetsiz bir finansal altyapıyı kuracaktır!”
El Salvador’un başarısından etkilendi
TRON kurucusu ABD medyasından CoinDesk’e de konuyla ilgili özel bir röportaj verdi ve artık TRON blok zincirini TRON token yatırımcılarına bıraktığını belirtti. El Salvador’un Bitcoin’i yasal para ilân etmesinin başarılı olduğunu ve bunun kendisini etkilediğini belirten Sun, kendisini bundan sonra Latin Amerika ülkelerinde kripto paraların yasallaşması çalışmalarına adayacağını söyledi.
Üniversite, İngilizce ve ABD…
“Neden Grenada?” sorusunu da yanıtlayan Sun, Karayip ülkesinin, bölgedeki en iyi üniversitelerden birine sahip olduğunu ve bu kurumun geleceğin blok zinciri geliştiricileri için de iyi bir eğitim yuvası olduğunu belirtti. Bu ülkede resmi dilin İngilizce olmasının ve adanın ABD’ye yakın bir konumda bulunmasının da bir avantaj olduğunu belirten TRON kurucusu, Grenada gibi ülkelerde blok zinciri endüstrisinin başarılı olması durumunda, bunun ABD ve Çin gibi ülkeleri de teşvik edeceğini söyledi.
Yorumlar kapalı.