Japonya Merkez Bankası Başkanı, CBDC’lere yönelik teknik konularda küresel bir standart oluşturmak için Avrupa ve ABD ile işbirliği yapılması gerektiğini söyledi.
Japonya Merkez Bankası (BoJ: Bank of Japan) Başkanı, Japonya’nın bir CBDC (Merkez Bankası Dijital Para Birimi) geliştirmesine yönelik teknik yönleri konusunda küresel bir standart oluşturabilmek adına Avrupa ve ABD ile işbirliği yapılması gerektiğini söyledi.
İçerik Rehberi
Henüz Net Bir CBDC Kararı YokJaponya Maliye Bakanı’ndan Açıklama Henüz Net Bir CBDC Kararı Yok Yetkililer, henüz kendi CBDC’sini geliştirip geliştirmemek konusunda net bir karar vermemiş olsa da bir merkez bankası dijital para birimini piyasaya sürmenin potansiyel fayda ve risklerini araştırmaya yönelik çalışmalara başladı. Japonya Merkez Bankası Başkanı Haruhiko Kuroda, Parlamento’da yakın tarihli yaptığı bir açıklamasında konuya ilişkin nihai kararın hükümet ve özel kuruluşlar arasındaki yakın istişareden sonra verilmesi gerektiğini dile getirdi. Japonya Maliye Bakanı’ndan Açıklama Japonya Maliye Bakanı Shunichi Suzuki de yine merkez bankası başkanının açıklama yaptığı Parlamento oturumunda, Çin’in dijital yuan ihraç etme konusundaki hızlı gelişimini yakından izlediklerini söyledi. Kripto varlıklara ilişkin yasakçı bir politika benimseyen Çin, CBDC konusunda küresel bir lider haline gelerek merkez bankası dijital para birimi geliştirme hususunda birçok ülkeden hızlı hareket etti. Çin merkez bankası, geçen hafta Pekin Kış Olimpiyatları ziyaretçilerine dijital yuan ödeme hizmetleri sunmaya hazır olduğunu söyledi. Kredi kartıyla bitcoin ve kripto para satın almak için Cex.io’ya bu linkten üye olarak komisyon avantajlarından yararlanabilirsiniz. Japonya Merkez Bankası (BoJ) da CBDC’ye yönelik deney çalışmalarının ilk aşamasına geçen yıl Nisan ayında başladı. ve bu yıl ikinci aşamaya geçmeyi planladı. Ancak BoJ, dijital yen ihraç etmek için acil bir planı olmadığını söyledi. Japonya Merkez Bankasının CBDC pilot programlarının en erken 2023 yılında başlaması ve bir merkez bankası dijital para biriminin piyasa sürülmesi durumunda ise sürecin 2026’ya kadar sürebileceği tahmin ediliyor. Haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter hesaplarımızdan ve Youtube kanalımızdan takip edebilirsiniz.
Yorumlar kapalı.