Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, kripto para birimlerine yönelik önemli açıklamalarda bulundu ve “Güvenilir bir kurum olarak bu alanda var olmak gerektiğini düşünüyorum” dedi. Kriptokoin.com olarak Hakan Aran’ın açıklamalarını sizler için derledik…
Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, kripto piyasasını ele aldı
Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, bankanın 97. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla AA muhabirine açıklama yaptı. Kripto para birimlerine dair görüşlerini de aktaran Hakan Aran, tüm dünyada kripto paralar konusunda öncelikle düzenlemelerin yapılması, yatırımcıların, vatandaşların korunduğundan emin olunduktan sonra bunlara ilişkin projeler geliştirilmesi gerektiğini söyledi.
Hakan Aran, açıklamalarının devamında bu alana önemli miktarda para akışı olduğuna dikkati çekti. Ayrıca Hakan Aran, “Bunları yok sayıp, insanları kaderiyle baş başa bırakmakla ya da yasaklamakla mesafe katedilemeyeceğini” söyledi. Hakan Aran, bu piyasaya çok hızlı bir şekilde düzenlemeler getirilmesi ve yatırım yapan insanların büyük kayıplarla karşılaşmasının önüne geçilmesi gerektiğini belirtti. Hakan Aran konuya yönelik açıklamalarına şunları ekledi:
Bir banka genel müdürü olarak, bilgisayar dünyasının içinden gelen, dijital projeleri yöneten, Türkiye’de ilk internet bankacılığını yapan, mobil ödeme, mobil bankacılık uygulamalarını doğrudan kodlayan bir insan olarak bu dünyanın karşısında olmam elbette mümkün değil. Siber risklerin çok fazla olduğu, düzenlemelerin yeteriz kaldığı, finansal okuryazarlık gibi teknoloji okuryazarlığının da zayıf olduğu bir ortamda, vatandaşları korumak adına ilgili düzenlemeler yapılmadan bu alana para yatırılmaması, aksi takdirde ciddi kayıplarla karşılaşılabileceği yönünde uyarılar yapmıştım. Benim bu yönüyle uyarılarım, bazı kesimlerce bu konuda doğru vizyonda olunmaması, bu gelişmelerin doğru okunmaması gibi yorumlanabildi. Uyarı yapmam nedeniyle sanki bunun karşısındaymışım gibi bir algı oluşmasını istemem. Ama insanlar çok fazla düşünmeden, takım tutar gibi, taraf tutar gibi bir konunun ya bir tarafında ya diğer tarafındaymış gibi davranıyor. Oysa konuyu teknoloji açısından, finansın geleceği açısından kıymetli bulup bu alandaki eksiklikleri gidermek için uyardığımızın anlaşılması gerekiyor. Yoksa aracı kurumlar batıyor, banker faciası gibi kurumlar yok oluyor, vatandaşın parası kayboluyor. O zaman yasak geliyor, sonra tekrar ortalık duruluyor. Bu sefer yasaklarla baş başa kalıyoruz.
TweetTelegramWhatsApp
Yorumlar kapalı.