Kurumsal şirketler için bu yılın 4. çeyreğinde tamamlanması plânlanan bir kripto para platformu kurma çalışmaları yapan İngiliz bankacılık devi Standard Chartered, endüstriyle ilgili ilk raporunu da hazırladı. Kurumun, Geoffrey Kendrick liderliğindeki küresel araştırma ekibine göre, Ethereum daha çok borç verme ve sigortacılık konusunda hizmet veren bir finansal piyasa rolünü oynuyor. Diğer taraftan ekip Bitcoin’i ise bir para birimi olarak görüyor.
“Ethereum, Bitcoin’i geçebilir”
İlk iki kripto paranın kıyaslaması uzun zamandır endüstri uzmanları tarafından sıklıkla yapılıyor. Birçok uzman, Ethereum’un Bitcoin’i geçeceğini belirtirken Standard Chartered ekibi de bu fikre sahip olanlardan… Dev kurumun ekibine göre; Ethereum’un daha fazla kullanım alanı olması, onun piyasa değerinin bir gün Bitcoin’i geçeceğinin bir göstergesi…
BTC 175 bin dolar, ETH 35 bin dolar!
Bankanın raporuna göre Bitcoin uzun vadede 50 bin ilâ 175 bin dolar aralığında bir noktada bulunacak. Ethereum için ise bu aralık 26 ilâ 35 bin dolar seviyesi… Ancak bankanın çalışanlarına göre, Ethereum’un bu bölgeye erişebilmesi için Bitcoin’in mutlaka 175 bin dolarlık bölgeye çıkması gerekiyor.
Standard Chartered, Bitcoin’i daha çok bir para birimi olarak gördüğü ve beklentilerdeki fiyata ulaşabilmesi için kredi kartı piyasasının değeri ile bankasız insanların oluşturduğu sektöredeki muhtemel işlem değeri üzerinden bir hesaplamaya gitti. Diğer taraftan Ether için ise, küresel bankaların toplam değeri ile küresel kredi kartı şirketlerinin toplam değeri arasında bir kıyaslama yapıldı.
Ethereum’da daha büyük risk ve daha büyük getiri mevcut
Birçoklarına göre 35 bin dolarlık Ethereum fiyatı yüksek bir tahmin olarak gözükse de, bankanın ekibi, bu fiyatın hem ETH’nin BTC’ye karşı olan göreceli içinde bulunduğu zorluğu hem de ETH’nin gelişimi hakkındaki belirsizliği yansıttığını düşünüyor. Yani bankaya göre Ethereum’da risk daha fazla ancak getirinin yüksekliği de Bitcoin2e göre yine daha fazla…
Standard Chartered’a göre ayrıca, Ethereum 2.0’a geçişin sağlanmasıyla birlikte hem işlevsellik hem de ölçeklenebilirlik artacak.
Yorumlar kapalı.