IMF, Salı günü yayınlanan Küresel Finansal İstikrar Raporu’nda merkeziyetsiz finans ekosisteminin gelişimini değerlendirdi.
IMF (International Monetary Fund: Uluslararası Para Fonu), reni raporunda merkeziyetsiz finans (DeFi) ekosistemine değindi. DeFi’ın süreç içerisinde geleneksel finans ile daha fazla entegre olduğunu ifade eden IMF, bu durumun bir dizi fayda ve risk oluşturduğunu belirtti.
İçerik Rehberi
IMF, Küresel Finansal İstikrar Raporunu YayınladıIMF Raporunda DeFi Vurgusu IMF, Küresel Finansal İstikrar Raporunu Yayınladı Uluslararası Para Fonu’nun (IMF) Salı günü yayınlanan Küresel Finansal İstikrar Raporu’nda, kripto para piyasası ve merkeziyetsiz finans (DeFi) ekosisteminin gelişimine de değinildi. IMF, son yıllarda global ölçekte meydana gelen önemli gelişmelerin, kripto para birimlerinin dünya çapında daha büyük bir popülarite kazanmasına neden olduğunu belirtti. Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa Birliği, Rusya’nın Ukrayna’ya savaş açmasıyla birlikte çok sayıda yaptırım paketi açıkladı ve Rusya’ya çeşitli ekonomik yaptırımlar getirdi. Bu süreçte de Rusya’nın bu yaptırımlardan kaçınmak amacıyla kripto para birimlerini kullanabileceği çokça konuşuldu ve tartışıldı. IMF, raporunda bu konuya da değindi. Kripto para madenciliğinden merkeziyetsiz kripto para borsalarına kadar pek çok konuyu detaylı olarak ele ana IMF, raporunda kripto para birimlerinin yaptırımlardan kaçınmak amacıyla kullanımının pratik olmadığını ifade etti. Ancak IMF, küresel çapta koordineli bir düzenleyici yaklaşımın oldukça önemli olduğunu belirterek “regülasyon” vurgusu yaptı. IMF Raporunda DeFi Vurgusu DeFi’ın geleneksel finans kurumları tarafından giderek daha yüksek bir benimsenme oranına ulaştığını ifade eden IMF, merkeziyetsiz finans ekosisteminin süreç içerisinde gelenek finans ile daha çok entegre olmaya başladığını belirtti. IMF, merkeziyetsiz finans ekosisteminin yüksek verimlilik ve finansal kapsayıcılık gibi birçok konuda çeşitli faydaları olduğunu, ancak finansal istikrar konusunda da bir risk oluşturduğunu Küresel Finansal İstikrar Raporu’ndaki ifadelerine ekledi. Haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter hesaplarımızdan ve Youtube kanalımızdan takip edebilirsiniz.
Yorumlar kapalı.