IMF endişelerini paylaşıyor ve geç olmadan adım atılmasını istiyor.
Uluslararası Para Fonu, dijital varlıkların hızlı yükselişinin küresel finansal istikrarı baltalayabileceğine inanıyor. Daha önce de benzer açıklamalar yapan IMF, ülkelerin CBDC çalışmalarını hızlandırmasını istemişti. Üstelik sadece IMF değil, küresel finans çevrelerinin tamamı benzer endişeleri taşıyor. Ancak iki farklı yol izliyorlar, örneğin HSBC kripto paralara karşı cephe alırken JPMorgan gibi oyuncular bu devrimi lehlerine çevirmeye çalışıyor.
İçerik Rehberi
Küresel Endişenin Adı “Kriptolaştırma”IMF: Kontrolü Kaybedebiliriz Küresel Endişenin Adı “Kriptolaştırma” IMF sık sık bu konuyu gündeme getiriyor ve küresel finans sisteminin kriptolardan olumsuz etkilenebileceğini savunuyor. Ne büyük tezattır ki Nakamoto küresel finans sistemlerine güvenmediği için Bitcoin gibi bir proje başlatmıştı. Bitcoin’in ilk bloğuna iliştirilen bu notu aklımıza kazımamız gerekiyor. Kredi kartıyla bitcoin ve kripto para satın almak için Cex.io’ya bu linkten üye olarak komisyon avantajlarından yararlanabilirsiniz.
“Şansölye bankalar için ikinci kurtarma paketini çıkarmanın eşiğinde”, 3 Ocak 2009 – Satoshi Nakamoto
Bugün IMF tarafından yayınlanan makalede kripto paraların mevcut finans sistemi üzerindeki risklerine değinildi. Dijital varlıkların yaygın olarak benimsenmesini “kriptolaştırma” olarak nitelendiren blog yazısının yazarları Fabio Natalucci, Dimitris Drakopoulos ve Evan Papageorgiou risklere karşı dünyayı uyarmaya çalışıyor. IMF: Kontrolü Kaybedebiliriz Öncelikle bu finansal riskler Bitcoin’in felsefesini benimseyen insanlar için hiçbir şey ifade etmiyor. Kripto paralar zaten merkezi finans yapılarının istismarına karşı güvensizlikten doğmadı mı? IMF, para ve maliye politikalarının uygulanması üzerinde kripto paraları tehdit olarak görüyor. IMF fiyat oynaklığı ve borsalarda yaşanan kesintilerin şimdilik ekonomiyi etkilemediğini de söylüyor. Coinbase bu kesintilerden dolayı Senatör Warren’in de hedefi haline gelmişti. IMF’in endişelerinin bir kısmı ise şunlardır; Para ve maliye politikalarının uygulanamaz hale gelmesiVergi kaçakçılığıKara para aklamaSiber SuçlarYüksek enerji tüketimiStablecoinlerin knock-on etkisi yaşatma ihtimali Kripto para borsaları 2,3 ve 4’üncü maddelerle alakalı zaten her ülkenin yerel kurumlarıyla sıkı ilişkiler geliştiriyor. Deep Web üzerinden kripto para bozdurma devri çok geride kaldı. KYC ve AML politikaları kripto para borsalarının en hassas olduğu konular. Yüksek enerjiyle alakalı kısım ise görecelidir. Tüm finans sisteminin işini tek başına yapabilecek olan kripto para ekosistemi onların sadece %5-10’u kadar enerji harcıyor. Bugün gelen açıklama piyasalar üzerinde herhangi bir etki oluşturmadı. Haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter hesaplarımızdan ve Youtube kanalımızdan takip edebilirsiniz.
Yorumlar kapalı.