Ağustos ayında Güney Kore’nin en büyük borsalarından üçü, Bithumb, CoinOne ve Korbit, CODE (Connect Digital Exchanges) adlı, borsalar arasındaki iletişimi ve bilgi paylaşımını sağlayacak bir girişimi tanıtmışlardı. Bu sistem sayesinde gönderilen sanal varlıkların kim tarafından alındığı (ve gönderildiği) bilgisi işlem yapılan borsalar arasında paylaşılacaktı.
İşte bugün yapılan bir toplantıyla bu 3 borsa, CODE sistemini resmen tanıttı. Özel Finansal İşlem Bilgileri Yasası vasıtasıyla da bu kuralların 25 Mart’tan itibaren tüm borsaları kapsayacağı belirtildi.
Küçük ve orta çaplılar kapanmıştı
Güney Kore’de, 22 Eylül’den itibaren geçerli olan ve onlarca borsanın kapanmasının sebebi olarak gösterilen yeni regülasyon kurallarına uyabilen ve hayatını devam ettiren şu an resmi 14 borsa bulunuyor. İşte içinde Upbit, Korbit, Bithumb ve Coinone’ın da bulunduğu bu borsalar 25 Mart’tan itibaren CODE sisteminin gerekliliklerini uygulamak zorunda kalacaklar.
Sadece regüle borsalar arasında yapılacak
Şu anda işlemler klasik şekilde iki cüzdan arasında yapılabiliyor ancak 25 Mart’tan sonra müşteri bilgileri de borsalar arasında detaylı şekilde paylaşılacak. Ayrıca varlıkların da sadece bu regüle edilmiş borsalar arasında gönderilip alınmasına izin verilecek. Böylece kullanıcılar üzerinde büyük bir kontrol sağlanmış olacak. Bu sayede kara para aklanmasının ve terörizme destek sağlanmasının önüne geçilmesi hedefleniyor. İşlemlerin bu bilgi paylaşımı nedeniyle normalden daha uzun olacağı ancak bu sürenin rahatsız edecek seviyede olmayacağı belirtildi.
Tehlikesi de var
Ancak bazı uzmanlar sadece Güney Kore’de değil, tüm dünyada FATF nyani Mali Eylem Görev Gücü kurallarının tehlike teşkil ettiğini, bu toplanan bilgilerin çalınması halinde çok ciddi sorunlar ortaya çıakbileceğini belirtiyorlar.
Yorumlar kapalı.