Grayscale, Metaverse’ün 1 trilyon dolarlık bir ekosistem yaratabileceğini belirten bir rapor yayınladı.
Grayscale tarafından yayınlanan yeni bir rapora göre, aktif Metaverse kullanıcılarının oranı, 2020’nin başlangıcı ile Haziran 2021 arasında 10 katlık bir artış gösterdi.
İçerik Rehberi
Metaverse, 1 Trilyon Dolarlık Bir Ekosistem Olabilir mi?Metaverse Projelerine Artan İlgi Metaverse, 1 Trilyon Dolarlık Bir Ekosistem Olabilir mi? Kripto yatırım şirketi Grayscale, Metaverse’ün ana akım haline gelmesi ile birlikte uzun vadede 1 trilyon dolarlık bir ekosistem olabileceğini ifade eden bir rapor yayınladı. “Metaverse, Web 3.0 Sanal Bulut Ekonomileri” başlıklı Kasım raporu, Grayscale Araştırma Başkanı David Grider ve araştırma analisti Matt Maximo tarafından kaleme alındı. Raporda, DeFi ve NFT ekosistemlerinin, merkezi olmayan yönetişimlerin ve merkeziyetsiz bulut depolama ile entegre Metaverse platformlarının yeni kullanıcıların ilgisini çeken yeni bir çevrimiçi deneyim yarattığı vurgulandı. Grayscale, 2020’nin başından bu yana olan “aktif cüzdan” verilerini analiz ederek kullanıcı tabanının 10 kat büyüdüğünü ve Haziran 2021 itibariyle 50.000 civarında olduğunu tespit etti: Kredi kartıyla bitcoin ve kripto para satın almak için Cex.io’ya bu linkten üye olarak komisyon avantajlarından yararlanabilirsiniz.
“Diğer Web 3.0 ve Web 2.0 segmentleriyle karşılaştırıldığında, Metaverse sanal dünya kullanıcıları hala başlangıç aşamasındalar. Ancak mevcut büyüme oranları bu şekilde devam ederse, bu gelişmekte olan segment önümüzdeki yıllarda ana akım haline gelme potansiyeline sahip olur.”
Rapora göre, 3. çeyrekte blockchain tabanlı oyunlar için yapılan bağışların toplam tutarı 1 milyar doları buldu. Mevcut miktarı ile blockchain tabanlı oyunlara yapılan bağışlar, 3. çeyrekte tüm kripto para ekosistemi için harcanan toplam kaynağın %12’sini oluşturdu. Metaverse Projelerine Artan İlgi Blockchain tabanlı play-to-earn modelli oyunların popülaritesi, son dönemlerde önemli ölçüde artış gösterdi. Kullanıcılar, aldıkları NFT’leri dijital avatarlara dönüştürerek blockchain tabanlı oyunlara yöneldi. Play-to-earn modelli oyunlar ile kullanıcılar bu platformlarda token veya NFT kazanma olanağına sahip oldu. Böylece popülaritesi henüz yeni artan bu oyunlar, kendi içinde bir ekonomi yarattı. Bazı dev şirketlerin de bu alana yönelmesi, çeşitli Metaverse projelerini iyice odak noktasına haline getirdi. Bu süreçte The Sandbox ve Decentraland gibi projelerin kripto para birimleri, yüksek bir fiyat performansı sergiledi. Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volaitliteye sahip olmalarından dolayı risk taşıdıklarını bilmeli ve işlemlerini kendi araştırmaları doğrultusunda gerçekleştirmelidir. Haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter hesaplarımızdan ve Youtube kanalımızdan takip edebilirsiniz.
Yorumlar kapalı.