Finansal İstikrar Kurulu (FSB), kripto para piyasasının süreç içerisinde finansal piyasalarda oluşturabileceği potansiyel risklerin arttığını ifade etti.
Küresel finans sistemini izleyen ve bu doğrultuda çeşitli tavsiyelerde bulunan bir uluslararası bir organ olan Finansal İstikrar Kurulu (FSB), kripto para ekosisteminden kaynaklanan risklerin hızla büyüyebileceğini ve regülatörlerin sektörü düzenlemek için birtakım önlemlere ihtiyacı olduğunu söyledi.
İçerik Rehberi
Finansal İstikrar Kurulu Raporunda Dikkat Çeken SöylemlerFSB: “DeFi Protokolleri, Finansal İstikrar İçin Risk Oluşturabilir” Finansal İstikrar Kurulu Raporunda Dikkat Çeken Söylemler Finansal İstikrar Kurulu (FSB), kripto varlıkların finansal sistem üzerinde oluşturabileceği riskleri konu aldığı bir raporunda dikkat çeken ifadelerde bulundu. Kripto varlıkların mevcut piyasa değerleri itibariyle henüz finans sisteminin büyük bir bölümünü oluşturmadığını belirten FSB, bankalar başta olmak üzere küresel finans kurumlarının çeşitli kripto para hizmetleri sağlamaya başlaması ile birlikte potansiyel risklerin artabileceğini vurguladı. FSB, olası risklerin göz önünde bulundurulmasını ve bu doğrultuda çeşitli önlemlerin alınması gerektiğini ifade ederken mevcut durumda finansal istikrar risklerinin hızla yükseldiğine dikkat çekti. FSB: “DeFi Protokolleri, Finansal İstikrar İçin Risk Oluşturabilir” FSB, yüksek bir volatiliteye sahip olan kripto para birimlerinin süreç içerisinde küresel finans sistemi ile entegre olmasının, piyasalara nasıl bir etkisi olacağı konusunda endişe duyulduğunu belirtti. Ayrıca FSB, DeFi protokollerinin yeterli yasal düzenleme ve denetim olmadan ciddi riskler oluşturabileceğini de raporuna ekledi: 300’den fazla kripto para ile al-sat yapmak, lending ve staking’den kazanç sağlamak için bu linkten Binance’ye üye olabilirsiniz.
“Yeterli düzenleme ve piyasa denetimi olmadan, merkeziyetsiz finans (DeFi) protokolleri finansal istikrar için risk oluşturabilir.”
Finansal İstikrar Kurulu’nun herhangi bir ülke üzerinde bağlayıcı kurallar koyma yetkisine sahip olmasa da küresel ölçekte çok sayıda regülatör kurum, süreç içerisinde defalarca kez FSB’nin raporundaki ifadeler ile benzer söylemlerde bulundu. Özellikle değeri fiat para birimlerine sabit stabil kripto para birimleri, son dönemlerde tam anlamıyla ABD’li düzenleyicilerin radarına girdi. Haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter hesaplarımızdan ve Youtube kanalımızdan takip edebilirsiniz.
Yorumlar kapalı.