Dünyanın 4. en eski üniversitesi kripto para birimi araştırmasını hedefleyen yeni bir projeyi başlattı.
Dünyanın 4. en eski üniversitesi olan Cambridge Üniversitesi, kripto para birimi araştırmasını hedefleyen yeni bir projeyi tanıtmak için dünyanın en iyi bankacılık kurumları ve özel şirketlerinden bazılarıyla işbirliği yapacağını duyurdu.
İçerik Rehberi
Cambridge Üniversitesi, Kripto Araştırma Projesi BaşlattıGirişim, 3 Ana Alana OdaklanacakDaha Fazla Netlik İhtiyacını Karşılamayı Hedefliyor Cambridge Üniversitesi, Kripto Araştırma Projesi Başlattı Cambridge Centre for Alternative Finance (CCAF) Pazartesi günü yaptığı açıklamada, hızla büyüyen dijital varlık endüstrisi hakkında daha fazla bilgi getirmeyi amaçlayan bir araştırma girişimi başlattığını duyurdu. Cambridge Dijital Varlıklar Programı veya CDAP olarak adlandırılan proje, Uluslararası Ödemeler Bankası İnovasyon Merkezi ve Uluslararası Para Fonu gibi kamu kurumları da dahil olmak üzere 16 şirketle bir kamu-özel işbirliği kurdu. Girişim ayrıca Goldman Sachs gibi bankaları, Mastercard ve Visa gibi finans devlerini ve Invesco gibi borsada işlem gören büyük fon sağlayıcılarını da içeriyor. 300’den fazla kripto para ile al-sat yapmak, lending ve staking’den kazanç sağlamak için bu linkten Binance’ye üye olabilirsiniz. Diğer katılımcılar arasında British International Investment, Dubai International Financial Center, Ernst & Young, Fidelity, Birleşik Krallık Dışişleri, Milletler Topluluğu ve Kalkınma Ofisi, Inter-Amerikan Kalkınma Bankası, Londra Menkul Kıymetler Borsası Grubu, MSCI ve Dünya Bankası yer alıyor. Girişim, 3 Ana Alana Odaklanacak CDAP, başlattığı bu girişim ile birlikte büyüyen kripto para biriminin benimsenmesiyle ilgili fırsatlar ve riskler hakkında kanıta dayalı halk diyaloğunu sağlamayı amaçlıyor. Program, kriptonun çevresel etkileri, altyapısı ve sabit paralar, merkez bankası dijital para birimleri ve kripto para birimleri dahil olmak üzere dijital varlıklar dahil olmak üzere üç ana alana odaklanacak. Duyuruya göre, program CCAF’nin Cambridge Bitcoin Elektrik Tüketim Endeksi CBECI’nin geliştirilmesi de dahil olmak üzere kripto endüstrisindeki mevcut çalışmalarını temel alıyor. CBECI, ülkeler arasında küresel Bitcoin (BTC) madenciliği hash oranı dağılım yüzdesini sağlamak için yaygın olarak başvurulan bir endekstir. CCAF’nin diğer kripto araştırma geliştirmeleri, ekosistem eğilimlerini ele almak, düzenleme ve politika tartışmalarını bilgilendirmek ve diğerlerini sağlamak için tasarlanmış Global Cryptoasset Benchmarking Study serisini içeriyor. Daha Fazla Netlik İhtiyacını Karşılamayı Hedefliyor CCAF yönetici direktörü Bryan Zhang, konuya yönelik yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;
“Bugün başlattığımız Cambridge Dijital Varlıklar Programı, kamu ve özel sektör paydaşlarını içeren ortak araştırmalar yoluyla veriye dayalı içgörüler sağlayarak ortaya çıkan daha fazla netlik ihtiyacını karşılamayı hedefliyor.”
CCAF dijital varlıkları lideri Michel Rauchs’a göre CDAP, karar vericilere dijital varlık endüstrisinde gezinmek için ihtiyaç duydukları nesnel analiz ve ampirik kanıtlar sağlayacak. Daha önce bildirildiği üzere, bazı küresel düzenleyiciler, kripto para sektörüde standartlaştırılmış ve güvenilir veri eksikliğiyle ilişkili riskler konusunda giderek daha fazla endişe duyuyorlar. Şubat ayı ortasında, Finansal İstikrar Kurulu, kripto piyasasının tutarlı ve şeffaf verilerden ve onun çekirdek finansal sistemle bağlantılarından yoksun olduğu ve bu da hızlı kripto benimsenmesinin ortasında önemli bir risk oluşturduğu konusunda uyardı. Haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter hesaplarımızdan ve Youtube kanalımızdan takip edebilirsiniz.
Yorumlar kapalı.