Dijitalleşme şimdiye kadar eşi benzeri görülmemiş hızda hayatımıza giriyor. Blockchain önümüzdeki yılların en önemli gündem maddesi olacak.
İlk ve en tanınmış kripto para Bitcoin (BTC) olsa da finansal hizmetleri küresel ölçekte geliştirecek olan birçok varlık sınıfı bulunuyor. Bitcoin ve Ethereum gibi değer depoları, NFT’ler, merkezsiz finans uygulamaları ve diğer blockchain projeleri gelecek hakkında bize bazı fikirler veriyor. Kâğıt para 1800’lü yıllarda hayatımıza girdi ve neredeyse 40-50 yıldır banka kartları, yani paranın sanal versiyonunu kullanıyoruz. Bizi gelecekte ne bekliyor?
İçerik Rehberi
Paranın Geleceği Hakkında TahminlerOlgunlaşan Dijital Varlık Endüstrisi Geliyor Paranın Geleceği Hakkında Tahminler Son 10 yıldır milyonlarca insan kripto paralarla tanıştı. Her mega boğa sezonu daha fazla insanın Bitcoin ve diğer kripto paraları fark etmesini sağladı. Sabırlı yatırımcılar bu süre zarfında çok küçük bütçelerle zengin oldu. Daha yakın zamanda 100 dolara alınabilen Ethereum (ETH) için bugün 5.000 dolar hedeflerini konuşuyoruz. 300’den fazla kripto para ile al-sat yapmak, lending ve staking’den kazanç sağlamak için bu linkten Binance’ye üye olabilirsiniz. Değişmeyen tek bir şey var var, bu inanılmaz teknoloji şimdiye kadar dünyanın alışık olmadığı hızda büyük bir dönüşümü başlattı. Teknolojinin etkinliği ve yeniliği geleneksel finans dünyasını tamamen yeniden dizayn edecek. Gerçi geleneksel finans dediğimiz şey de 1 asrı aşabilmiş bir dönüşüm değil, kripto her yıl geleneksel finansın aldığı 10 yıllık yolu alıyor. Olgunlaşan Dijital Varlık Endüstrisi Geliyor Blockchain günlük yaşantımızda, devlet işleyişinde, finansta, tapu dairelerinde ve aklınıza gelebilecek hemen her alanda daha hızlı, verimli ve güvenli bir gelecek vaat ediyor. Modern kredi kartı 1950’lerin sonlarından beri var, internet üzerinden ilk düzgün satış 1994’te tamamlandı, PayPal 1998’de kuruldu ve halka açıldı ve 2002’de eBay’e satıldı ve Satoshi Nakamoto 2008’de blockchain devrimini başlattı. Ve bugün dünyanın en büyük 100 bankasından en az 55’i blockchain odaklı ar-ge ve ürün çalışmaları yapıyor. Düzenlemeler 2016 yılında başlamıştı ancak bugün irili ufaklı neredeyse tüm ülkelerin kripto paralarla alakalı düzenlemeleri ve kapsamlı çalışmaları bulunuyor. CBDC tüm dünya devletlerinin masasında hatta bazıları Ripple Labs gibi iş bilen şirketlerden destek almaya bile başladı. Piyasalar olgunlaşıyor ve shitcoinlerden öteye bir dünya inşa ediliyor. NFT, metaverse, DeFi, Fan Tokenlar ve çok daha fazlası sadece birkaç yıl içinde hayatımıza girdi. Onlarca iş algoritması geliştirildi, çok sayıda ağda milyarlarca işlem yapıldı. Yani dijital varlıkların geleceği blockchain odaklı tüm başlıklarda apayrı dünyalar haline geliyor. Dijital varlıklar artık Bitcoin’den daha büyük ve çok daha da büyük hale gelecek. Haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter hesaplarımızdan ve Youtube kanalımızdan takip edebilirsiniz.
Yorumlar kapalı.