Coinbase CEO’su, kriptoların küresel hasılası hakkında ciddi bir iddiada bulunuyor ve güncel durumu yorumluyor.
Kripto piyasasının ünlü borsalarından olan Coinbase’in CEO’su Brian Armstrong, kripto ekonomisinin küresel gayri safi hasılasının %15’ini oluşturup patlayacağını söylüyor. Peki bu ne anlama geliyor?
İçerik Rehberi
Büyüme Öngörüsüİki Senaryo Mevcut Büyüme Öngörüsü CEO, mevcut piyasa düşüşüne rağmen kripto para birimlerinin yeni bir ralliye hazırlandığını söylüyor. Armstrong, kripto ekonomisinin yirmi yıl içerisinde küresel gayri safi hasılasının giderek artacağını ve en az %15’i olacağını savunuyor. CEO, sözlerini şöyle destekliyor:
“Aklıma 90’ların sonlarında veya 2000’lerin başında e-ticaretin doğuşunu gördüğümüz İnternet’in ilk günleri geliyor. Ve şimdi kriptolar için aynı senaryolar mevcut. 15 yıl geriye sararsak e-ticaret, sanırım küresel GSYİH’nın %15’i gibi bir şey idi. Ancak buradan 20 yıl ileriye sararsak kripto ekonomisi, muhtemelen küresel GSTİH’nin %15’i gibi büyük bir kısmını temsil edecek.”
CEO, durumu daha da net açıklayarak şirketlerin gelecekte şu anda interneti kullandıkları düzeyde kriptolarla içli dışlı olacağını belirtiyor. Buna ek olarak CEO, şirketlerin hangi formda kriptoları kullanırlarsa kullansın kurumsal benimsenmedeki artışa sebebiyet vereceklerini ve bunun küresel benimsenmeyi etkileyeceğini bildiriyor. İki Senaryo Mevcut Tüm bunların yanı sıra CEO, kripto piyasasındaki mevcut gerilemenin düşüşü daha uzun süre tetiklemesinin piyasa duyarlılığını daha da kötü yapabileceğini de söylüyor. CEO, özellikle yeni borsaların zaman zaman mantıksız bir şekilde çoşkulu olduğunu gördüğünü bildiriyor. Bunun ötesinde CEO, aynı şekilde şu anda çoğu yatırımcıların gereksiz endişeler taşıdığını ve aslında aynı mantıksızlıkla karamsar olduklarını belirtiyor. Öte yandan CEO, her ne kadar piyasa için olumlu konuşsa da bu diplerin sadece bir çeyrek boyunca yaşandığını ve asıl problemin eğer bir yıla dağılırsa oluşup kaosun yaşanacağını da belirtiyor. Ancak CEO, yine de umutlu olduğunun kriptoların geçmişte bu ve benzeri senaryolarla çok karşılaştığının altını çiziyor. Haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter hesaplarımızdan ve Youtube kanalımızdan takip edebilirsiniz.
Yorumlar kapalı.