COCOS, bugünlerde yeni fiyat rekorlarıyla adından söz ettiriyor. Kripto para, sadece bir gün içerisinde 0.70 dolardan 3.13 dolara ulaşarak yüzde 350 oranında artış yaşadı. Öyle ki bu artış nedeniyle COCOS’un resmi internet sitesi bile çöktü.
COCOS coin, Ethereum blok zincirinde yer alan yeni nesil bir dijital oyun ekonomisi platformu olan COCOS-BCX’in parasıdır. Tam adı “COCOS Blockchain Expedition” şeklindedir. Geliştiriciler, COCOS sayesinde çoklu blok zinciri platformlarında blok zinciri oyunları oluşturup test edebilirler. Ekip, blok zinciri oyunları için görsel, komut dosyası tabanlı ve veri odaklı eksiksiz bir geliştirme ortamı yarattıklarını iddia ediyor. Projenin white paper’ında misyon, “Dijital dünyanın içeriğini assetize etmek, üreticiler ve tüketiciler arasında tutarlı bir değer sistemi oluşturmak” olarak açıklanıyor.
İçindekiler
1 Binance Labs desteği ve 40 milyon dolar yatırım2 COCOS’un geleceği: Bazı soru işaretleri3 COCOS hangi borsalarda var?
Binance Labs desteği ve 40 milyon dolar yatırım
COCOS, Binance Labs tarafından destekleniyor. Binance’in yatırım ve araştırma kolu olan Binance Labs’ın portföyünde diğer birçok projenin yanı sıra COCOS da yer alıyor.
2017 yılında Çinli Haozhi Chen tarafından kurulan COCOS-BCX’in, bu yönüyle piyasada nispeten eski bir proje olduğu söylenebilir. Haozhi, Çin’de 20 yıllık bir seri internet girişimcisi. ABD, Japonya ve Kore’de faaliyet gösteren, önde gelen Çinli oyun geliştiricisi ve yayıncısı Chukong Technology’nin de kurucusuydu.
Proje, bugüne kadar 1 yatırım turu gerçekleştirdi. 2018 yılının Eylül ayındaki bu yatırım turunda NEO Global Capital, 500 Startups ve BlockVC şirketleri bulundu. Cocos-BCX, bu şirketlerden toplamda 40 milyon dolar yatırım aldı.
COCOS’un geleceği: Bazı soru işaretleri
Öte yandan Cocos-BCX’in sosyal medya hesaplarında pek aktif olmaması ve resmi internet sitesinde ise birkaç aydır güncelleme yapılmaması göze çarpıyor. COCOS-BCX’in yaklaşık 120 bin takipçili Twitter hesabındaki son tweet, 1 Kasım 2021 tarihine ait. Bununla birlikte Medium hesabında 25 Kasım 2020’den bu yana herhangi bir gönderi paylaşılmıyor ve bugün itibari ile Discord grubunda ise sadece 60 kişi çevrim içi. Bunlar bir proje için önemli uyarı işaretleri olarak değerlendirilebilir.
Diğer yandan ise COCOS, oyun ve metaverse dünyasıyla, kendisini hızla gelişmesi beklenen bir alanda konumlandırıyor. COCOS, yukarıda bahsedildiği üzere, sosyal medya hesaplarında aktif olmaması, resmi sitesinde ise uzun bir süredir güncelleme yapılmamasıyla şüphe çekse de, çeşitlendirilmiş bir portföyde az risk alarak, küçük tutarlarla yer alabilir. Hızlı yükseliş anlarında ise FOMO’ya kapılıp o coin’i satın almaktansa düşüşlerde fırsat aramak tercih edilir.
COCOS’un toplam arzı 100 milyon. Bunun 42 milyonluk kısmı dolaşımda. COCOS’taki tek bir adres, toplam arzın yüzde 45’ini kontrol ediyor ve bu bir proje için token’ların adil dağılımı anlamında soru işareti. En büyük üçüncü cüzdan ise, arzın yüzde 11’ine sahip ve bu zaten Binance’in cüzdanı.
COCOS hangi borsalarda var?
COCOS, ağırlıklı olarak Binance üzerinde işlem görüyor. Binance, toplam hacmin yüzde 95’ine yakınını oluşturuyor. Listelendiği diğer borsalar ise Gate.io, MEXC ve CoinDCX. COCOS, henüz Türkiye’de faaliyet gösteren bir yerli borsada bulunmuyor.
Yorumlar kapalı.