Dünyanın önde gelen kripto ödeme işlemcilerinden biri olan BitPay, Bloomberg’e verdiği demeçte, kripto ödemelerinde lider kripto para birimi Bitcoin‘in kullanımının düştüğünü söyledi.
Satın alma işlemlerinde tüketiciler ve işletmeler arasında Bitcoin dışındaki kripto para kullanımının arttığını belirten BitPay, 2020’de %92 olan Bitcoin kullanımının 2021’de %65’e düştüğüne dikkat çekti.
BitPay, Bitcoin’in ödemelerdeki kullanım oranının düşmesinde yatırımcıların Bitcoin’i harcamak yerine saklamayı tercih etmesinin etkili olduğunu ifade etti.
Şirkete göre, geçtiğimiz yıl kripto paralarını harcayıp mücevher, saat, araba, tekne ve altın gibi lüks mallar satın alan yatırımcıların çoğu, bu sene Bitcoin ve kripto paralarını harcamak yerine saklamayı tercih ediyor.
Sabit Paralara İlgi Artıyor!
BitPay Bloomberg’e yaptığı açıklamada, kripto ödemelerinde Ethereum kullanımının %15’e yükseldiğini, stablecoin kullanımının ise %13 olduğunu belirtti.
Dogecoin, Shiba Inu ve Litecoin’in ödemelerde kullanımı % 3 seviyelerinde kaldı.
İşletmelerin ödemelerinde daha fazla sabit paraları kullanmaya başladıklarına işaret eden BitPay’e göre, işletmeler değerleri sabit kaldığından ve daha az risk içerdiğinden sabit paraları kullanmaya eğilim gösteriyor.
BitPay İcra Kurulu Başkanı Stephen Pair, daha fazla işletmenin kripto para ödemesi kabul ettiğine dikkat çekerek şunları söyledi:
“İşimiz BTC fiyatı ile birlikte bir dereceye kadar inip çıkıyor, fiyat düştüğünde insanlar daha az harcama eğilimi gösteriyor.
Ancak bu son geri çekilme ile işlem hacminde çok fazla düşüş yaşamadık. Muhtemelen, bu durum ödeme yapmak için kripto paraları kullanması gereken daha fazla şirketin olmasından kaynaklanıyor.”
Kripto endüstrisinde bulunmaktan dolayı mutlu olduklarını belirten Pair, kripto alanının halen çok yeni olduğunu önümüzdeki birkaç yıl içinde çok önemli bir büyüme görmemizin muhtemel olduğunu belirtti.
2011 yılından bu yana faaliyette olan BitPay, ayda ortalama 66 bin kripto ödeme işlemi gerçekleştiriyor.
*Yatırım tavsiyesi değildir.
Yorumlar kapalı.