Hürriyet’in haberine göre Beşir Baran isimli bir yatırımcı, Binance Türkiye hesabına aktardığı 240 bin doların çalındığını öne sürmüştü. Daha sonra şirkete yönelik ihtiyati haciz kararı alındı ve icra müdürlüğü görevlileri şirket merkezinde haciz işlemi gerçekleştirdi. Binance ise “Müşterinin söyledikleri iddiadan ibaret” açıklamasında bulundu.
Binance Türkiye birimi şu sıralar ilgin bir iddia ile gündeme geliyor. Daha önce Hürriyet tarafından yapılan “Kripto Hesap Buharlaştı” başlıklı haberle ortaya çıkan olayda Beşir Baran, Binance Türkiye hesabına aktardığı 240 bin doların 4 dakika içinde yok olduğunu iddia etmişti. Hesaba giriş yaparken ve işlem yaparken telefona gelmesi gereken doğrulama kodlarının kendisine gönderilmediğini iddia eden Baran, şirket hakkında yaptığı savcılık başvurusunun dışında ayrıca yeni bir dava açtı.
Baran, Tüketici Mahkemesi’ne yaptığı başvuruda “Şirket paramın güvenliği sağlamadı. Zarara uğratıldım” iddiasında bulunarak ihtiyati haciz talebinde bulundu. Mahkeme, bu talep üzerine %15 teminat yatırılması şartı ile karar verdi. Başar teminat miktarını yatırdı ve Tüketici mahkemesinin verdiği karar dün işleme alındı. Müdürlük Binance Türkiye’nin bağlı olduğu BN Teknoloji AŞ için 40 bankaya haciz müzekkeresi yazdı ve paralara bloke konulmasını istedi.
Yanıt veren 14 banka bizde paraları yok açıklamasında bulundu. Daha sonra İstanbul İcra Müdürlüğü ekipleri fiili haciz işlemi için dün şirketin Şişli’deki merkezine gitti. Binadaki bazı eşyalara haciz işlemi gerçekleştirildi.
Binance TR Açıklamada Bulundu
Hürriyet’te yer alan habere göre Binance Türkiye bu konuda bir açıklamada bulundu. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı ve Baran’ın ifadelerinin sadece bir iddia olduğu dile getirildi:
“Şirketimizce yapılan araştırmada; adı geçen müşterinin ‘buharlaştığını iddia ettiği tutarın’ kendi rızasıyla transfer edilmiş olduğunu, bu kişinin şirketimizde bu işlem nedeniyle herhangi hak ve alacağının bulunmadığını; transfer işleminin tamamen kendi bilgisi ve rızasıyla yapıldığı, işlem yapılırken, işlemin gerçekleşmesi için gerekli olan ve sadece müşterinin bildiği bilgilerin kullanıldığı, yine bu işlemlerin müşterinin hakimiyet alanında bulunan araçlar ile yapıldığı ve bütün güvenlik prosedürlerine uygun olarak gerçekleştirildiği anlaşılmış ve bu konuda müşteriye ve ilgili makamlara gerekli bilgiler iletilmiştir.”
Açıklamanın devamında şu ifadeler kullanıldı:
“Mahkemenin Şirketimizden bilgi talep etmesiyle birlikte bu haksız tedbir kararının kaldırılacağına inanmaktayız. Ayrıca, bu karar geçici bir tedbir niteliğinde olup henüz mahkeme bizden konuya ilişkin bilgi ve belge de istememiştir. İlerleyen günlerde karara karşı gerekli itiraz süreçlerinin işletileceğini ve yasal haklarımızın kullanılacağını ifade etmek isteriz.”
Yorumlar kapalı.