Bank of America, kripto para birimi sektörünün mevcut durumunu ve perspektiflerini analiz eden bir rapor yayınladı.
Bank of America, artık “görmezden gelinemeyecek kadar büyük” olan kripto para birimi sektörünün mevcut durumunu ve perspektiflerini analiz eden bir rapor yayınladı.
İçerik Rehberi
Göz Ardı Edilemeyecek Kadar BüyükDijital Varlıklar, Bitcoin’den Çok Daha FazlasıFarklı Zamanlar, Farklı Duruş Göz Ardı Edilemeyecek Kadar Büyük Bank of America, Küresel Kripto Para Birimi ve Dijital Varlık Stratejisi başkanı Alkesh Shah liderliğindeki “Dijital Varlıklar Astarı: Yalnızca ilk vuruş” raporunu yayınladı ve blockchain endüstrisinin kripto para birimlerinden DeFı ve NFT‘lere kadar mevcut durumunun derinlemesine bir analizini sağladı. Rapor, kripto para birimleri ve merkezi olmayan finans hizmetleri endüstrilerinin “göz ardı edilemeyecek kadar büyük” olma noktasına geldiğini söylüyor. 300’den fazla kripto para ile al-sat yapmak, lending ve staking’den kazanç sağlamak için bu linkten Binance’ye üye olabilirsiniz. BofA araştırmacıları, istikrarlı bir büyüme ile yaklaşık 221 milyon kullanıcının kripto para ticareti yaptığını veya bir DeFi hizmeti kullandığını belirtiyor. Benzer şekilde, kurumsal yatırımcıların artan katılımı, kripto para birimlerinin bireysel yatırımcılar tarafından yönlendirilen geçici bir sektörden çok daha fazlası olduğunun açık bir göstergesidir. Dijital Varlıklar, Bitcoin’den Çok Daha Fazlası Bank of America, 2021’in ilk yarısında DeFi ekosisteminin kurumsal yatırımcılardan 17 milyar dolara yakın fon aldığını vurguladı. Benzer şekilde, kripto alanındaki birleşme ve satın almalar 2020’de 940 milyon dolardan 2021’de 4,2 milyar dolara yükselerek büyük bir artış kaydetti. Öte yandan Alkesh Shah, kripto para birimlerinin Bitcoin‘den daha fazlası olduğunu iddia ederek agnostik bir duruş sergiledi ve şu açıklamalarda bulundu;
“Bitcoin elbette önemlidir, ancak dijital varlık ekosistemi çok daha fazlasıdır. Araştırmamız, finans, teknoloji, tedarik zincirleri, sosyal medya ve oyun dahil olmak üzere sektörler arasındaki etkileri keşfetmeyi amaçlıyor.”
Ekip ayrıca dünya ile etkileşim şeklimizin blok zincir teknolojilerinin ortaya çıkmasıyla kökten değişebileceğini iddia ediyor:
“Yakın gelecekte, telefonunuzun kilidini açmak için blockchain teknolojisini kullanabilirsiniz; bir Ferrari hissesi, evi veya bir kısmını satın almak; bir temettü almak; ödünç almak, ödünç vermek veya para biriktirmek; hatta gaz ya da pizza için ödeme yapmak için kripto para birimlerini kullanacağız.”
Bank of America, NFT‘lerdeki inanılmaz büyümenin ise herkes için bir sürpriz olduğunu belirtti. Araştırmacılar, fraksiyonelleştirilmiş sanat eserleri veya kripto oyun Ganimetinden elde edilen NFT’ler gibi bazı NFT parçalarının büyük değerlemelerinin, maruz kaldıkları riskleri bilmeyen birçok yatırımcıyı etkileyen bir balon olabileceğinden korktuklarını vurguladı. Farklı Zamanlar, Farklı Duruş Bu duruş, Bank of America’nın Bitcoin‘i uçucu, pratik olmayan ve bir değer deposu olarak çok az kullanımı olarak tanımladığı önceki raporlarla keskin bir tezat oluşturuyor. Mart 20201 gibi yakın bir tarihte Bank of America, Bitcoin‘in 60.000 dolara yükselmesinin esasen kripto para biriminin doğal avantajlarından değil, spekülasyondan kaynaklandığını garanti eden bir rapor yayınladı:
“Genel olarak, emtialar ve hatta hisse senetleri enflasyonla daha iyi korelasyon sağladığından, Bitcoin’in özellikle bir enflasyon koruması olarak zorlayıcı olmadığını görüyoruz. Bu nedenle, Bitcoin tutmak için ana portföy argümanının çeşitlendirme, azalan oynaklık veya enflasyon koruması değil, yalnızca Bitcoin talebinin ileriye dönük olarak arzı geride bırakmasına bağlı bir faktör olan katıksız fiyat artışı olduğunu düşünüyoruz.”
Ancak yükselişin ardından Bank of America, diğer bankaların ayak izlerini takip etti ve yalnızca kripto para birimleri ve blok zinciri endüstrisini kapsamaya adanmış bir araştırma grubu kurdu ve bu gelişmekte olan işletmelere yönelik yaklaşımını yavaş yavaş değiştirmeye başladı. Haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter hesaplarımızdan ve Youtube kanalımızdan takip edebilirsiniz.
Yorumlar kapalı.