Avrupa Birliği Parlementosu, kripto hizmeti veren kuruluşlar için bir dizi yeni siber güvenlik regülasyonunu içeren Dijital Operasyonel Esneklik Yasasını oylama sonucunda kabul etti. Düzenleme, 556 evete karşı 18 ret oyuyla çoğunluğun onayından geçti.
Dijital Operasyonel Esneklik Yasası, siber güvenlik olaylarının risk yönetimi süreci ile paralel bir şekilde işlemesini hedefliyor. Finansal kuruluşlar, kendilerinin siber güvenlik durumunu takip ederek herhangi bir aksilikte durumu AB düzenleyicileri ile paylaşmak zorunda olacak.
Yeni yasa sadece AB üyesi ülkelerdeki finans kuruluşlarını kapsıyor. Düzenlemeler, geleneksel finansın yanında kripto hizmeti veren girişimler için de geçerli olacak.
AB Parlementosu üyelerinden Frances Fitzgerald, yeni yasanın kripto şirketlerini yakından ilgilendirdiğini şu sözleriyle doğruladı:
“Kripto sektörü dahil olmak üzere bütün finans kuruluşları, müşterilerin çok hassas bilgilerine sahip. Sektörün güvenliğini bir standarta bağlamak büyük önem taşıyor.”
Fitzgerald, vatandaşların bilgilerinin ve paralarının siber saldırılara kurban gitmesinin can sıkıcı bir durum olduğuna değindi. Parlementonun onayladığı yeni yasanın 2025 yılında devreye girmesi bekleniyor.
İnsanlar, finans düzeni içinde kayıplar yaşadığında varlıklarını sistemden çıkartma eğilimi gösteriyor. Örnek olarak ülkemizde yaşanan bir çok kriz ve devlet politikasının sonucu olarak “yastık altında altın tutmak” 21. yüzyılda bile oldukça popüler.
Haber Kaynak: www.bitcoinsistemi.com
Yorumlar kapalı.