banner
Binance
  1. Haberler
  2. Kripto Haber
  3. Ünlü Gazeteci Taliban’a Karşı Kripto Para Kozunu Önerdi! Kripto Paralar Hayat Kurtaracak!

Ünlü Gazeteci Taliban’a Karşı Kripto Para Kozunu Önerdi! Kripto Paralar Hayat Kurtaracak!

Ünlü Gazeteci Taliban’a Karşı Kripto Para Kozunu Önerdi! Kripto Paralar Hayat Kurtaracak!
Ünlü Gazeteci Taliban’a Karşı Kripto Para Kozunu Önerdi! Kripto Paralar Hayat Kurtaracak!
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Taliban’dan kaçmak isteyen Afganlar harekete geçti.

16:54
29 Ağustos 2021

Siyasi olarak çöken ve ekonomisi enkaz altında kalan Afganistan zor günler geçiriyor. Nakit paraya erişim son derece zorlaştı, üstelik paranın alım gücü de hızla düşüyor. Afganların kripto paralara daha fazla yönelmesi bekleniyor. Tanınmış gazeteci Afganistan trajedisini kripto paralar yönünden ele aldı ve enteresan yorumlar yaptı.

Nakit Sıkıntısına Kripto ÇözümüAfganlar Kripto Kampanyaları Başlattı Nakit Sıkıntısına Kripto Çözümü CNBC’den MacKenzie Sigalos hali hazırda Afganistan’da yaşanan trajediyi ele aldı. Yaklaşık 20 yılda 40 milyon insanın ölümüne sebep olan kaos artık zirveye ulaştı. İnsanlar mevcut belirsizlikten dolayı dükkanlarını açamıyor, sokağa çıkamıyor ve temel gıda maddelerini nakit sıkıntısından dolayı alamıyor. Üstelik milyonlarcası da yurt dışına kaçabilecekleri yollar arıyor. Hatta bazıları uçaklara tutunarak kaçmayı bile denedi. Sigalos’a göre, bankalar nakit sıkıntısı sebebiyle kapılarını kapatmak zorunda kaldı. Yani Afganistan’da bankalar kapalı ve Western Union dahil sınır ötesi ödeme hizmeti veren tüm kurumlar hizmetlerini askıya aldı. Çaresizlik ve kaos ülkenin finansal sistemini de alaşağı etti.  Ülkede para adına sadece kriptolar kaldı. Kredi kartıyla bitcoin ve kripto para satın almak için Cex.io’ya bu linkten üye olarak komisyon avantajlarından yararlanabilirsiniz. Afganlar Kripto Kampanyaları Başlattı Hali hazırda ABD’den 20.000 Afgan özel göçmen vizesi bekliyor. Aileler ülkeden kaçabilmek için yeterli fonu toplamaya çalışıyor. Bunu kar amacı gütmeyen kuruluşlar üzerinden başlattıkları kripto para kampanyalarıyla yapıyorlar. Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash ve daha çok sayıda kripto para seçeneğiyle bu ailelere yardımlar akıyor. Geleneksel finans çevreleri tarafından sürekli eleştirilere maruz kalan kriptolar bugün büyük bir mücadelenin baş aktörü oldu. Ülkedeki geleneksel finans sistemi çökmüşken, eleştirilerin kripto paralar ailelerin hayatını kurtarıyor. Taliban yönetimi ele geçirdiğinden beri ülkenin yerel para birimi tarihin en düşük seviyesine indi. Hiperenflasyon, siyasi istikrarsızlık ve yakında gelecek ABD ambargolarıyla iyice harap olacak ülkede tek çıkış yolu kripto paralar gibi görünüyor. Buna en yakın ülke Venezuela’dır. İnsanlar yaşayabilmek için Bitcoin ve kripto para madenciliği yapıyor. Yatırım için değil, sadece hayatta kalabilmek için tüm varlıklarıyla kripto para alıyorlar. Çünkü paraları her an eriyor. Üstelik ülkede döviz bulundurmak ve bozdurmak son derece riskli, kripto paralar daha güvenli kabul ediliyor. Elbette Venezuela hükümetinin kriptoya desteği de söz konusudur. Bölgedeki diğer ülkeler de kriptoya akın etmeye başladı. Örneğin Lübnan ve Filistin vatandaşları çılgınlar gibi kripto para alımı yapıyor. Arabian Business’a göre insanlar mevcut durumlarının daha da kötüleşmesinden korktukları için bunu yapıyorlar. Bu Ortadoğu ülkelerinde dahi butikler hatta bakkallarda Bitcoin ödemesi kabul ediliyor. Haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter hesaplarımızdan ve Youtube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

coin-turk.com

İçeriklerimiz hepsi otomatik bot ve manuel paylaşım ile aktarım sağlanır. Hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi ve öneri değildir., Kripto sektöründe alacağınız karar ve sorumluluk tamamen kullanıcıların kendisine aittir., Kripto ve finans söktürünün büyük bir risk olduğunu sakın unutmayınız bu uyarıları dikkate almanızı tavsiye ederiz. Sektörü araştırmanızı tavsiye ederiz. Proje yatırımlarını çok iyi araştırmanızı tavsiye ederiz.

Yorumlar kapalı.

Mastodon
Giriş Yap

Crypto Turkey ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!