banner
Binance
  1. Haberler
  2. Kripto Haber
  3. Kripto para borsalarında hacimler dibe vurdu: 2021 Boğası öncesi görülen rakamlar…

Kripto para borsalarında hacimler dibe vurdu: 2021 Boğası öncesi görülen rakamlar…

Bitcoin’de toparlanma beklenenden uzun sürebilir: Glassnode raporu
Bitcoin’de toparlanma beklenenden uzun sürebilir: Glassnode raporu
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para fiyatlarının aylardır yatay seyretmesi en çok borsaları vurdu. Yönünü belli etmeyen fiyatlar ve sessiz gidişat, yatırımcıların alım ve satım yapmasına da engel oldu. Bu durum işlem hacimlerinin son 2 yılın en düşük seviyelerine inmesine sebep oldu.

ABD medyasından The Block’un araştırmasına göre Eylül ayında 733 milyar dolar olan kripto para borsalarının toplam işlem hacmi, Ekim ayında 543 milyar dolara indi. Rakamların bu kadar düşük seviyeye indiği son dönem 2 yıl önce, boğa sezonunun henüz başı olan 2020’nin Aralık ayıydı. O ay hacim değeri 385 milyar dolar olarak kayıtlara geçmişti. Aralık ayında Bitcoin, 2017 yılındaki zirvesini geçmiş ve rekor üstüne rekor kırmıştı.

Lider yine Binance

Borsalar arasında açık ara en büyük hacim ise yine Binance borsasında görüldü. En büyük borsa Ekim ayında 390 milyar dolarlık hacim yakaladı. Kuzey Amerika bölgesinin lideri Coinbase olsa da, borsanın rakamları Binance’in adeta yanından bile geçmedi. Coinbase 46.9 milyar dolarlık hacim yakaladı. Coinbase ayrıca Kuzey Amerika bölgesinin tüm hacminin %60’lık kısmına da sahipti.

Güney Amerika’da büyük artış

Kripto para benimsenmesinin en fazla olduğu bölgelerden biri konumundaki Güney Amerika bölgesinde ise Ekim hacimleri 9.4 milyar olarak görüldü. Bu rakam Eylülde 11 milyar dolardı. Ancak Ağustos ayında 1 milyar dolar olan toplam hacmin 2 ayda 10 kat yükselmesi de dikkat çekiyor.

Haber Kaynak: uzmancoin.com

İçeriklerimiz hepsi otomatik bot ve manuel paylaşım ile aktarım sağlanır. Hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi ve öneri değildir., Kripto sektöründe alacağınız karar ve sorumluluk tamamen kullanıcıların kendisine aittir., Kripto ve finans söktürünün büyük bir risk olduğunu sakın unutmayınız bu uyarıları dikkate almanızı tavsiye ederiz. Sektörü araştırmanızı tavsiye ederiz. Proje yatırımlarını çok iyi araştırmanızı tavsiye ederiz.

Yorumlar kapalı.

Mastodon
Giriş Yap

Crypto Turkey ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!