banner
Binance
  1. Haberler
  2. Kripto Haber
  3. Liz Truss istifa konuşmasında neler söyledi? Ekonomi ve istikrarsızlık vurgusu

Liz Truss istifa konuşmasında neler söyledi? Ekonomi ve istikrarsızlık vurgusu

Liz Truss istifa konuşmasında neler söyledi? Ekonomi ve istikrarsızlık vurgusu
Liz Truss istifa konuşmasında neler söyledi? Ekonomi ve istikrarsızlık vurgusu
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İngiltere’de 44 günlük görev süresiyle tarihin en kısa başbakanı olan Liz Truss’ın istifası ses getirirken, Truss istifa konuşmasında ekonominin zayıflığına dikkat çekti.

Göreve büyük bir ekonomik kriz döneminde geldiğini belirten Truss şunları söyledi:

“Başbakanlık görevine büyük bir ekonomik kriz ve uluslararası istikrarsızlığın olduğu bir dönemde geldim. Aileler ve işyerleri faturalarını nasıl ödeyeceklerini bile bilmiyordu. Bu durumu değiştirmek üzere Muhafazakar Parti tarafından görevlendirildim. Düşük vergi ve yüksek büyüme gösteren bir ekonomi üzerine bir vizyon belirledik. Brexit’in bizlere sağladığı faydalardan yararlanmak istedik. Bu istediklerimi yapamayacağımı anladım ve Kral’a Muhafazakar Parti liderliğinden istifa ettiğimi açıkladım. Yerime yeni biri gelinceye kadar başbakanlık görevime devam edeceğim”

Sterlin yükselmeye başladı

Truss’ın istifasının ardından ise İngiliz sterlininde yükseliş başladı. Dolar karşısında dakikalar içinde yükselen sterlin 1 sente yakın artış sağladı. 30 yıllık tahvil getirilerinde de %3.8’e giden bir gerileme oldu.

En büyük aday Rishi Sunak

Uzmanlar ise Truss’ın yerine gelebilecek muhtemelen ismin Rishi Sunak olduğu yönünde fikir belirtiyorlar. Sunak, son olarak bu yarışı Truss’a karşı kaybetmişti. Truss’tan önce istifa eden Boris Johnson’ın ismi de yine bu koltuk için konuşulanlar arasında… Truss kısa süre önce de maliye bakanı Kwasi Kwarteng’i görevden almıştı.

Haber Kaynak: uzmancoin.com

İçeriklerimiz hepsi otomatik bot ve manuel paylaşım ile aktarım sağlanır. Hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi ve öneri değildir., Kripto sektöründe alacağınız karar ve sorumluluk tamamen kullanıcıların kendisine aittir., Kripto ve finans söktürünün büyük bir risk olduğunu sakın unutmayınız bu uyarıları dikkate almanızı tavsiye ederiz. Sektörü araştırmanızı tavsiye ederiz. Proje yatırımlarını çok iyi araştırmanızı tavsiye ederiz.

Yorumlar kapalı.

Mastodon
Giriş Yap

Crypto Turkey ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!