Binance
  1. Haberler
  2. Kripto Haber
  3. Aave ve Curve’den sonra SushiSwap da Avalanche teşvik programına katılıyor

Aave ve Curve’den sonra SushiSwap da Avalanche teşvik programına katılıyor

Aave ve Curve’den sonra SushiSwap da Avalanche teşvik programına katılıyor
Aave ve Curve’den sonra SushiSwap da Avalanche teşvik programına katılıyor
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Popüler merkeziyetsiz borsalardan olan SushiSwap, Avalanche’ın 180 milyon dolarlık teşvik programına katılan son DeFi projesi oldu. Avalanche Rush, borç verme protokolü Aave ve otomatik piyasa yapıcısı Curve’ü de bünyesine katmıştı.

Bilindiği üzere Avalanche, Ava Labs tarafından oluşturulan bir hisse kanıtı blok zinciri ve Ava Labs’in iddiasına göre, saniyede 4500 işlem yapabiliyor. Ana ağ güncellemesini geçen sene Eylül ayında tamamlayan Avalanche’ın kendi token’ı olan AVAX da son 7 günde %300’den fazla artış sağladı. Bu da aslında, 1. katman blok zincir çözümü olarak Avalanche Rush’ın yatırımcıların güvenini kazandığını ortaya koyuyor. Ve özellikle SushiSwap’ın da eklenmesiyle, Avalanche’ın DeFi kullanıcılarına sundğu işlevsellikapayrı bir dereceye gelmiş durumda…

Sadece Avalanche değil

Öte yandan geçen yaz sezonundan bu yana adeta patlama yaşayan DeFi piyasasına giren tek blok zincir Avalanche değil. Solana ve Terra gibi diğer 1. katman blok zincirleri de, merkeziyetsiz finans sektörüne koydukları sermayelerle adlarından söz ettirdiler. 1. katman çözümleri sağlayan blok zincirlerin üzerlerinde finansal uygulamalar inşa edilebiliyor ve bilindiği gibi bu ağların lideri de Ethereum.

Kurumsal yatırımcıların desteği artıyor

Merkeziyetsiz finans sektörü kurumsal yatırımcılardan da çok büyük ilgi görürken, birçok lider girişim sermayesi şirketi ciddi şekilde Ethereum’a alternatif olan projelere yatırım yaptılar. Örnek olarak son dönemin yükselen yıldızı Solana, içinde Andresseen Horowitz’in (a16z olarak da biliniyor) ve Polychain Capital’ın da olduğu yatırımcılardan token satışı vasıtasıyla 314 milyon dolarlık yatırım aldı.

Arkasında Mike Novogratz’ın Galaxy Digital’ı, Pekin merkezli madencilik makine üreticisi Bitmain, a16z ve Dragonfly’ın olduğu Avalanche ise özel ve herkese açık token satışları vasıtasıyla yaklaşık 60 milyon dolar topladı.

Rekabet kızışmaya başladı

Sektöre yapılan büyük yatırımlarla beraber, platformlar hem DeFi projelerini hem de kullanıcıları çekmek için kazançlı teşvikler sunmaya başladılar ve bu da 1. katman rekabetini iyice kızıştırdı. SushiSwap’ın da Avalanche’ın Rush programına dahil edilmesi, SushiSwap ve Avalanche Vakfı’nın ikisinin de önümüzdeki üç ay boyunca, likidite madenciliği teşviklerine 7,5 milyon dolar değerinde AVAX ve SUSHI token’ı tahsis etmesine izin verecek. Bilindiği gibi, DeFi kullanıcılarının bir protokole varlık koymasının ardından yeni token(lar) ile ödüllendirilmelerine likidite madenciliği deniyor. Geçen yazdan bu yana, DeFi projeleri kullanıcıları kendi platformlarına çekmek için bu token’ları kullanıyor.

Çok zincirli SUSHI

SushiSwap’ın çeşitli blok zincirlerde kurulu olduğu biliniyor ve Avalanche da, Ethereum ağı dışında teşvik olarak SUSHI token veren yeni platformlara eklenmiş durumda. Sushi’nin lider geliştirisi olan “0xMaki” konuyla ilgili dün yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Avalanche topluluğu, teşvikleri Avalanche zinciriyle yanyana getirmemizin en büyük sebeplerinden bir tanesi”

Hatırlanacağı üzere Temmuz ayı sonunda da bir başka blok zincir olan Solana da, stake havuzlarını başlatmıştı. SOL token’larını bu havuzlarda tutanlar hem Solana ağının güvenliğine destek oluyor hem de ödül kazanıyorlar. Bu ödüllerin bazılar da, Solana üzerine kurulan DeFi protokollerinde kullanılabiliyor. Örnek olarak bir otomatik piyasa yapıcısı (AMM) olan Raydium, RAY adı verilen kendi token’ından, kullanıcıların daha fazla kazanabilmesi için, vârolan programına ek olarak, yeni bir teşvik programı da başlatmıştı.

Messari’de analist olan Ryan Watkins de teşvik ve ödüllerin önemine değindi ve şu yorumu yaptı:

“Teşvikler şu anda ilgi çekmek için en kolay yol. Dolayısıyla herkes bunu yapıyor”

Tabii ki 200’den fazla protokolü bulunan Ethereum, 1. katman çözümlerinin tartışmasız lideri durumunda… Ethereum üzerinde kilitli bulunan toplam meblağ şu anda yaklaşık 120 milyar dolar. Ki bu rakam, ikinci en büyük blok zincir olan Binance Smart Chain’in tam 5 katı.

Şikago merkezli DRW Holdings’in kripto para işlem departmanında çalışan Nate George’a göre ise burada ‘birlikte çalışabilirlik’ devreye giriyor ancak George’a göre sistem şu an için çok hantal:

“Birlikte çalışabilirlik altyapısı geliştikçe, hangi zincir üzerinde olduğunuz tartışmaları azalacak ve son kullanıcı deneyiminden ayrılacaktır”

Bilindiği üzere Avalanche da bu konuda Temmuz sonunda bir geliştirme yapmış ve Avalanche Köprüsü adı verilen çapraz zincir teknolojisini, Avalanche-Ethereum köprüsü yerine başlatma açıklamasında bulunmuştu. Avalanche’ın açıklamasına göre yeni bağlantı noktası, daha ucuz işlem ücretleri ve daha yüksek güvenlik seviyesi sayesinde, DeFi platformlarının Avalanche’a katılmaları için önemli kullanıcı deneyimleri sağlayacak.

uzmancoin.com

İçeriklerimiz hepsi otomatik bot ve manuel paylaşım ile aktarım sağlanır. Hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi ve öneri değildir., Kripto sektöründe alacağınız karar ve sorumluluk tamamen kullanıcıların kendisine aittir., Kripto ve finans söktürünün büyük bir risk olduğunu sakın unutmayınız bu uyarıları dikkate almanızı tavsiye ederiz. Sektörü araştırmanızı tavsiye ederiz. Proje yatırımlarını çok iyi araştırmanızı tavsiye ederiz.

Yorumlar kapalı.

Mastodon
Giriş Yap

Crypto Turkey ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!