banner
Binance
  1. Haberler
  2. Kripto Haber
  3. Crema Finance hacker’ı 7.6 milyon $’lık kriptoları geri gönderdi

Crema Finance hacker’ı 7.6 milyon $’lık kriptoları geri gönderdi

BitMart hack’lendi: SHIB ve 150 milyon dolarlık çok sayıda token çalındı
BitMart hack’lendi: SHIB ve 150 milyon dolarlık çok sayıda token çalındı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Solana üzerinde çalışan bir likidite protokolü olan Crema Finance, Pazar günü flaş kredi tarzo bir hack olayında kaybettiği kripto paraları geri aldı. Crema Finance’ten yapılan açıklamaya göre hacker ile anlaşma sağlandı ve çalınan kripto paralar geri alındı.

Hack sonucunda Crema Finance’in kayıpları toplamda 9 milyon doları bulmuştuç 69 bin 422 SOL ve 6 milyon 500 bin dolar USDC protokolden çalınmıştı. Yapılan açıklamada, uzun görüşmeler sonucunda hacker’ın 6 bin 64 ETH ile 23 bin 967 SOL’den oluşan kripto paraları geri gönderdiği belirtildi. Dolayısıyla toplamda 7.6 milyon dolardan fazla değerde olan kripto paralar tekrardan protokole geri dönmüş oldu.

Ödül aldı, unvanı kaptı!

Anlaşma gereğince hacker’a “ödül” de verildi ve 45 bin 455 SOL (yaklaşık 1.6 milyon dolar) bu kişiye bırakıldı. Crema Finance ekibi ayrıca hacker’a “white hat” yani “beyaz şapkalı hacker” unvanı da verdi. Bu unvan “iyi niyetli hacker’lar” için kullanılıyor. Bilindiği üzere bazı hacker’lar sadece uyarı amacıyla protokol ya da platformları hack’leyerek, sistemdeki açıkları ekiplere gösteriyorlar. Bu tarz hacker’lar genelde ödül olarak çok az miktarda parayı kabul ediyorlar.

Pazar günü yaşanan hack olayının ardından Crema Finance ekibi, hacker’a zincir üstü bir mesaj yollamış ve ödül teklif etmişti. Hacker da bu mesajı görmüş ve, “Crema ekibi, bana ulaşmaya çalıştığınızı görüyorum. O zaman haydi konuşalım” demişti.

Haber Kaynak: uzmancoin.com

İçeriklerimiz hepsi otomatik bot ve manuel paylaşım ile aktarım sağlanır. Hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi ve öneri değildir., Kripto sektöründe alacağınız karar ve sorumluluk tamamen kullanıcıların kendisine aittir., Kripto ve finans söktürünün büyük bir risk olduğunu sakın unutmayınız bu uyarıları dikkate almanızı tavsiye ederiz. Sektörü araştırmanızı tavsiye ederiz. Proje yatırımlarını çok iyi araştırmanızı tavsiye ederiz.

Yorumlar kapalı.

Mastodon
Giriş Yap

Crypto Turkey ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!