2009’da aramıza katıldıktan bu yana, Bitcoin (BTC), geleneksel finans dünyasına yeni bir boyut kazandırdı.
Okuma Süresi: 3 Dakika 2009’da aramıza katıldıktan bu yana, Bitcoin (BTC), geleneksel finans dünyasına yeni bir boyut kazandırdı. Fiat para birimine alternatif olarak ortya çıkan bu yeni varlık sınıfı günümüzde de tartışmaların odak noktası olmaya devam ediyor.
İçerik Rehberi
Forbes: ”Kim, Bitcoin’i Kabul Etmek İster ki?” Balayı Bitti: El Veda Bitcoin! Forbes: ”Kim, Bitcoin’i Kabul Etmek İster ki?” Bitcoin’in ilk yıllarında ana akım medya, çok farklı tepkiler verdi. Genel olarak alaycı ve şüpheci bir tavır serileyen medya kuruluşları, lider kripto para birimine temkinli yaklaştı. Bitcoin’in ilk yıllarında bazı ekonomi gazeteleri, ekosisteme ve işleyişe odaklanırken, çoğunluğu ise karamsar bir tablo çizdi. Önde gelen bazı medya kuruluşlarındaki yazarların ilk yıllarında BTC hakkında söyledikleri, bugün hala gündemde yerini koruyor. Dünyaca ünlü dergi Forbes’un ünlü ekonomi yazarı Tim Worstall 20 Haziran 2011 tarihli makalesine ” Evet! Bitcoin‘in Sonu Geldi” ismini vermişti. Yazar, kripto para borsalarına (Mt Gox) yönelik belirli saldırılar ve o sırada fiyat düşüşleri ışığında varlığın geleceği hakkında şunları söylemişti:
Worstall’a göre, Bitcoin’in arkasındaki anonimlik risk teşkil ediyor. Yazar ayrıca, merkeziyetsiz özelliğine de atıfta bulunarak devletlerin bunun önüne geçebileceğini iddia etti. ABD’nin önde gelen haber sitelerinden Wired’ın yazarı Benjamin Wallace, 23 Kasım 2011’de “Bitcoin’in Yükselişi ve Düşüşü” adlı makalesinde Bitcoin’i geleceği olmayan bir varlık olarak tanımladı. Wallace, Bitcoin‘in “düzenlenmemiş, merkezi borsalara ve çevrimiçi cüzdanlara bağımlılığı” ve madenciliğinin çoğunun “teorik olarak çalışırsa tüm ağı ele geçirebilecek bir avuç devasa madencilik havuzunda yoğunlaşması” nedeniyle tehlikeli bir sistem olduğunu belirtti. BTC’nin dolanrıcılığı hedefleyen bir ”ponzi şeması” olduğunu iddia eden yazar okuyucularına çarpıcı uyarılarda bulundu ve şu açıklamayı yaptı:
Balayı Bitti: El Veda Bitcoin! ABD’nin popüler dergilerinden Gizmodo’da yazar olan Adrian Covert, 9 Ağustos 2011’de “Bitcoin Ölüyor” adlıbir makale yazdı Ekonomi yazarı makalesinde, şu ifadelere yer verdi:
Covert’e göre, Bitcoin‘in ana sorunları madencilik için gereken büyük miktarda bilgisayar gücü ve “hiçbir temel değeri” olmamasıydı. Ara sıra yaşanan bazı sorunlara rağmen Bitcoin, medyanın karamsar olduğu o ilk günlerden bu yana çok yol kat etti. Gerçekten de, 2009’da birim başına yüzde birin altında değerlenen Bitcoin, Mayıs 2013’te 110 doların üzerine çıktı ve 2021’in ilk yarısında 64.000 dolara fırladı. CoinMarketCap verilerine göre, Bitcoin an itibariyle 31.000 doların üzerinde işlem görüyor ve 598.44 milyar dolarlık bir piyasa değerine sahip. Bitcoin, ana akım medyanın çoğunun tahminlerinde yanlış olduğunu kanıtladı. Haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter hesaplarımızdan ve Youtube kanalımızdan takip edebilirsiniz.
Yorumlar kapalı.