banner
Binance
  1. Haberler
  2. Kripto Haber
  3. Solana (SOL) Ağı 4 Saatlik Kesintinin Ardından Yeniden Aktif Oldu

Solana (SOL) Ağı 4 Saatlik Kesintinin Ardından Yeniden Aktif Oldu

Solana (SOL) Ağı 4 Saatlik Kesintinin Ardından Yeniden Aktif Oldu
Solana (SOL) Ağı 4 Saatlik Kesintinin Ardından Yeniden Aktif Oldu
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ethereum’un en büyük rakibi olarak gösterilen Solana (SOL) yine hizmet kesintileri ile gündemde. 1 Haziran’da çalışmaz hale gelen ağ yeniden aktif oldu.

00:52
2 Haziran 2022

Okuma Süresi: 2 Dakika Ethereum‘un en büyük rakibi olarak gösterilen Solana (SOL) yeniden hizmet kesintileri ile gündemde. 1 Haziran’da yaşanan teknik aksaklıktan dolayı 4 saattan daha uzun süre çalışmaz hale gelen ağ 2 Haziran itibariyle yeniden aktif oldu.

Solana Ekibinden AçıklamaAğ Yeniden Aktif Solana Ekibinden Açıklama Solana ağının çalışmaz hale gelmesi ve ABD’li dev kripto para borsası Coinbase’in SOL işlemlerini askıya almasının ardından Solana ekibi harekete geçmiş, validatörlere yeniden başlatma çağrısında bulunmuştu. Validatörlere yapılan yeniden başlatma davetinin ardından ekip, 1 Haziran’da resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, ağ üzerinde gerçekleşen işlemler için aynı blok ve aynı işlem üzerinde farklı sonuçlar ortaya çıkması sebebi ile ağın darboğaza girdiğini belirtti:

Bugün erken saatlerde “durable nonce” mekanizmasında yaşanan bir hatadan dolayı node’lar aynı blok için farklı değerler üretmeye başladı. Ve farklı değerler ile işlemleri gerçekleştirmeye çalışarak ağı bir karmaşanın içerisine sürükledi. Sonucunda da ağ devam edemez duruma geldi.

Solana ağında bir işlem gerçekleştirilmek istendiğinde işlem üzerinde bir imza taşınır ve bu imza 2 dakikalık bir sürenin ardından yok olur. Ancak eğer işlemi gerçekleştirecek ve sonlandırma 2 dakikanın üzerinde bir sürede yapılacak olursa bunun için “durable nonce” isimli mekanizmanın kullanılması gerekir. Söz konusu bu mekanizma, Solana ağının 1 Haziran’da 4 saat 10 dakika durmasına neden oldu. Ekip tarafından yapılan açıklamada sorun çözülene kadar hızlı bir yöntem olması amacıyla durable nonce mekanizmasının devre dışı bırakıldığı bir sürüm yayınlandığı ve validatörlerin bu sürüm üzerinden güncelleme yapmaları talep edildi. Tüm fonların güvende olduğunu ekleyen ekip, Discord’dan validatörler ile ağı tekrardan başlatmak için koordine olmaya çalıştıklarını ifade etti. Ağ Yeniden Aktif Solana ağı, 1 Haziran’da meydana gelen kesintinin ardından bugün TSİ 00.00 itibari ile yeniden aktif oldu. status.solana.com’un sağladığı verilere göre kesinti 4 saat 10 dakika sürdü. Solana ekibi, Twitter hesabından problemin çözüldüğünü ve ağın yeniden aktif olduğunu bildirdi. Açıklamada, “Validatör operatörleri, ağın fikir birliğine varamamasından sonra yaklaşık 4 buçuk saatlik bir kesintinin ardından, UTC’de 21.00’da Mainnet Beta’nın yeniden başlatılmasını başarıyla tamamladı. Ağ operatörleri ve uygulamalar önümüzdeki birkaç saat içinde istemci hizmetlerini geri yüklemeye devam edecek.” notu düşüldü. Öte yandan Bitcoin’in hızla değer kaybettiği günde Solana ağında hizmet kesintisinin yaşaması fiyatı vurdu. SOL, kısa süre içinde yüzde 15’in üzerinde değer kaybederek günün en çok değer kaybeden altcoin’leri arasına girdi. Haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter hesaplarımızdan ve Youtube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

coin-turk.com

İçeriklerimiz hepsi otomatik bot ve manuel paylaşım ile aktarım sağlanır. Hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi ve öneri değildir., Kripto sektöründe alacağınız karar ve sorumluluk tamamen kullanıcıların kendisine aittir., Kripto ve finans söktürünün büyük bir risk olduğunu sakın unutmayınız bu uyarıları dikkate almanızı tavsiye ederiz. Sektörü araştırmanızı tavsiye ederiz. Proje yatırımlarını çok iyi araştırmanızı tavsiye ederiz.

Yorumlar kapalı.

Mastodon
Giriş Yap

Crypto Turkey ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!