banner
Binance
  1. Haberler
  2. Kripto Haber
  3. Terra Krizinin Yankıları Sürüyor: Güney Kore’den İlk Somut Adım Geldi!

Terra Krizinin Yankıları Sürüyor: Güney Kore’den İlk Somut Adım Geldi!

Terra Krizinin Yankıları Sürüyor: Güney Kore’den İlk Somut Adım Geldi!
Terra Krizinin Yankıları Sürüyor: Güney Kore’den İlk Somut Adım Geldi!
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Terra (LUNA) krizinin yankıları sürerken, Güney Kore de benzer felaketleri önlemek için tedbir almaya devam ediyor. 

17:10
31 Mayıs 2022

Okuma Süresi: 3 Dakika Terra (LUNA) krizinin yankıları sürerken, Güney Kore de benzer felaketleri önlemek için tedbir almaya devam ediyor.

”Kontrol Kulesi” Niteliğinde Kurum!Terra Soruşturmasında Yeni Gelişme ”Kontrol Kulesi” Niteliğinde Kurum! Yerel basında çıkan haberlere göre, Güney Kore Haziran ayına kadar kripto para sektörünü denetleyecek yeni bir kurumu hayata geçirmeyi planlıyor. Ülke, sektör için bir “kontrol kulesi” görevi görecek bir dijital varlık komitesi kuracak. Komite, hükümet dijital varlıklarla ilgili temel yasalar hazırlayana kadar piyasasının düzenlenmesini denetleyecek. Güney Kore hükümet ayrıca, Terra çküşünden sonra kripto para regülasyonuna yönelik  çabalarını da hızlandırdı. Güney Koreli haber kuruluşu NewsPim tarafından yayınlanan bir rapora göre, bir yetkili komitenin Haziran ayının son haftasında faaliyete geçeceğini söyledi. Terra çöküşü, hem dünyada hem de ülkede kripto paraların regülasyon sürecine hız kazandırdı. LUNA kabusu, ayrıca kripto para yatırımcılarına hisse senetleriyle aynı düzeyde korumaya sahip olmaları için talebi artırdı. Yeni komite, piyasaları izleyecek ve listeleme, açıklamalar ve yatırımcıların korunmasına ilişkin yönergeler oluşturacak. Kurum, karalarında ülkenin en iyi 5 kripto borsası olan Upbit, Bithumb, Coinone, Cobit ve Gopax’tan oluşan bir komiteden danışma hizmeti alacak. Hükümetin kripto para düzenlemesini hızlandırırmasına rağmen, sektörle ilgili temel yasaların geçmesinin en az bir yıl sürmesi bekleniyor. Terra Soruşturmasında Yeni Gelişme Daha önceki raporlar, Güney Kore’nin Terra krizi sonrası daha sert kripto para düzenlemeleri düşündüğünü ortaya koymuştu. Güney Kore’de savcıların yakın zamanda Terraform Labs çalışanlarının tamamını ifade vermeye çağırmasıyla soruşturma daha da ciddi bir boyut kazandı. Terra, Cumartesi günü yeni bir Luna tokeni ve airdrop lansmanı ile ”yeniden doğuş” aşamasının birinci kısmını tamamladı.. Ancak, Luna Classic ve USTC’nin çöküşüyle ​​ilgili kriz derinleşiyor. Raporlara göre, Seul Güney Bölge Savcılığı, geçmişte Terra’nın geliştirme projesinde yer alan tüm çalıanları çağırdı. Soruşturmada davayla ilgili bazı önemli materyaller toplandı. Bu arada rapor, Do Kwon’un LUNA projesini hayata geçirmeme konusunda uyarıldığı halde tokenin piyasaya sürülmesinde ısrar ettiği iddia ediliyor. Terra‘nın bir çalışanı, CEO Kwon’un ekosistemin her an çökebileceği konusunda bilgilendirildiğini belirtti. Ancak, yönetici yine de uyarılara kulak asmayarak bildiğinden şaşmadı. Rapora göre, bu çalışan 2019’da LUNA’nın erken gelişim aşamasında görev aldı. Savcılık incelemesi, lansmana karşı çıkanların susturulduğunu ortaya koyuyor

Haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter hesaplarımızdan ve Youtube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

coin-turk.com

İçeriklerimiz hepsi otomatik bot ve manuel paylaşım ile aktarım sağlanır. Hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi ve öneri değildir., Kripto sektöründe alacağınız karar ve sorumluluk tamamen kullanıcıların kendisine aittir., Kripto ve finans söktürünün büyük bir risk olduğunu sakın unutmayınız bu uyarıları dikkate almanızı tavsiye ederiz. Sektörü araştırmanızı tavsiye ederiz. Proje yatırımlarını çok iyi araştırmanızı tavsiye ederiz.

Yorumlar kapalı.

Mastodon
Giriş Yap

Crypto Turkey ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!