Yunanistan Eski Maliye Bakanı Varoufakis’ten Bitcoin Çıkışı: Kabus Olur
Yunanistan Eski Maliye Bakanı Varoufakis’ten Bitcoin Çıkışı: Kabus Olur

Yunanistan Eski Maliye Bakanı Varoufakis’ten Bitcoin Çıkışı: Kabus Olur

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kitco News’e konuşan Yunanistan eski Maliye Bakanı Yanis Varoufakis, Bitcoin’in itibari para biriminin yerini almasının kabus olacağını iddia etti.

16:15
28 Mayıs 2022

Okuma Süresi: 2 Dakika Kripto para birimlerinin dünya genelinde benimsenmesi artmaya devam ederken, bunların bir değişim aracı olarak kullanımı ve merkeziyetsiz yapılarının hükümet kontrolü dışında özgürlük bulmak için nasıl kullanılacağı hakkında çok şey yapıldı. Kitco News’e konuşan Yunanistan eski Maliye Bakanı Yanis Varoufakis, altın ve merkez bankası dijital paralarına (CBDC) ek olarak kripto paraların, özellikle de en büyük kripto para birimi Bitcoin hakkındaki düşüncelerini paylaştı.

İçerik Rehberi

“Bitcoin İtibari Paranın Yerini Alamaz”“Blockchain Teknolojisinin Savunucusuyum” “Bitcoin İtibari Paranın Yerini Alamaz” Avrupa Merkez Bankası başkanı Christine Lagarde, yakın zaman önce “kripto paraların değersiz olduğunu” düşündüğünü söylemişti. Buna katıldığını ifade eden Varoufakis, kripto paralar konusundaki sert duruşuna ilişkin olarak şunları söyledi:

Değişim aracı söz konusu olduğunda haklı. Çok az insan günlük olarak işlem yapmak için bildiğiniz kripto para birimlerini kullanıyor. Onları gerçekten satın alan veya kullanan çoğu kişi onu transfer eder. Bu bir yatırımdır, çoğu Bitcoin kullanıcısı için değeri vb. spekülasyon amacına hizmet ediyor.

Yunanistan’ın eski maliye bakanı, sonuç olarak Bitcoin gibi kripto para birimlerinin itibari paranın yerini almayacağına inanıyor:

Bitcoin gibi kripto para birimlerinin tanımı gereği itibari paranın yerini alacağını inanmıyorum, almamalı, böyle bir şey olamaz, eğer olsaydı tam bir kabus olurdu.

“Blockchain Teknolojisinin Savunucusuyum” Varoufakis, tüm bunlarla birlikte Blockchain gibi benzeri bir teknolojiye sahip olmayan merkez bankalarının geride kalacağından emin. Maliye bakanı, Çin merkez bankasının zaten kendi dijital parasını uygulamaya aldığını ve faydalarını gördüğünü belirtti. Ona göre Çinli ihracatçılar için uluslararası ticareti daha uygun hale getirmek söz konusu olduğunda diğer ülkelerin de aynı şeyi yapmak isteyeceğine inanıyor:

Avrupa Merkez Bankası dijital bir euroya geçmek istiyor ve bunu yapmaları için bir teşvikleri var. Bunu yapmazlarsa Çin Merkez Bankası’nın ve Çin’in dijital parasının gerisinde kalacaklar.

Varoufakis, Avrupa Merkez Bankası’nın Frankfurt, Paris ve Londra’daki ticari bankalardan etkilendiğini ve şu anda hareket etmelerini engellediğini düşünse de sözlerini şu şekilde sürdürdü:

Hükümetlerimizi demokratik olarak kontrol etmemiz gerekiyor, bu yüzden merkez bankası dijital paraları bağlamında kullanılan Blockchain teknolojisinin bir savunucusuyum. Sistemde ne kadar para olduğunu hepimizin bilmesi için bir dereceye kadar şeffaflık sağlanabilir ve böylece merkez bankasının ne kadar para yarattığını bilmeden likidite yaratılmaz.

Haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter hesaplarımızdan ve Youtube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

coin-turk.com

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

CryptoTurkey ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!