banner
Binance
  1. Haberler
  2. Kripto Haber
  3. Terra (LUNA) İçin Kritik Gelişme: Normalleşme Süreci Başlıyor!

Terra (LUNA) İçin Kritik Gelişme: Normalleşme Süreci Başlıyor!

Terra (LUNA) İçin Kritik Gelişme: Normalleşme Süreci Başlıyor!
Terra (LUNA) İçin Kritik Gelişme: Normalleşme Süreci Başlıyor!
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Terra (LUNA), kaos dönemini atlatmaya çalışırken, bazı kripto para borsaları, LUNA’yı yeniden listeleyerek cesur adımlar atıyor. 

15:03
22 Mayıs 2022

Okuma Süresi: 2 Dakika Terra (LUNA), kaos dönemini atlatmaya çalışırken, bazı kripto para borsaları, LUNA’yı yeniden listeleyerek cesur adımlar atıyor.

Terra (LUNA) Krizinin Yankıları SürüyoreToro, LUNA’yı Tekrar Listeledi Terra (LUNA) Krizinin Yankıları Sürüyor Terra krizi, küresel çapta bir sarsıntıya neden oldu. Her zaman olduğu gibi, ilk hamle kripto para borsalarından gelmişti. Yatırımcıyı korumak ve risk teşkil eden fiyat hareketi nedeniyle LUNA, önde gelen bir çok borsadan delist edilmişti. Binance, tokenin fiyatı bir sentin altına düştüğünde, LUNA’yı platformundan çıkaran ilk borsalardan biri oldu. Borsanın CEO’su Changpeng Zhao, neden böyle bir karar almak zorunda kaldıklarını anlatan bir video yayınlamıştı. Açıklamasında Zhao, Terra ekosistemindeki ciddi sorunlar nedeniyle devasa miktarda LUNA tokeninin piyasada olduğundan bahsetti. Yönetici ayrıca,ağdaki doğrulayıcılar işlemleri durdurduğundan, para yatırma ve çekme işlemlerini yapmak için kripto para borsalarının ağa erişmesinin mümkün olmadığını söyledi. Terra kabusu, UST stablecoin’de meydana gelen sorunlardan kaynaklandı. İddialara göre, önde gelen iki kripto para borsasında büyük miktarda token satıldı. Satış baskısı ise sonunda çöküşe yol açtı. eToro, LUNA’yı Tekrar Listeledi Singapur merkezli Crypto.com, Changpeng Zhao’nun bahsettiği aynı nedenleri öne sürerek LUNA‘yı listesinden çıkararak Binance’ı takip etti. eToro ve önde gelen yüksek hacimli diğer kripto borsaları da aynı adımı attılar. Bununla birlikte, bazı borsalar, yaşanan kaosa rağmen LUNA’yı delist etmedi. Örneğin işlem hacmi 445 milyon dolara yaklaşan FTX, LUNA’ya yönelik desteğini sürdürdü. LUNA, değerinin neredeyse tamamını kaybederken, Bitcoin (BTC) ve genel olarak kripto para piyasası büyük darbe aldı. Yatırımcı hissiyatı, negatife dönerken, küresel çapta alarm verildi. Özellikle ABD’de bazı kripto para karşıtı politikacılar, yasak ve sert regülasyon tercihlerini tekrar gündeme taşıdı.  Bununla birlikte, İsrali merkezli borsa eToro, LUNA’yı tekrar listeleyeceğini duyurdu. Borsa, bu kararın ardından kullanıcılarına tokenin istikrarsız fiyat hareketi ve risklerine yönelik bir de uyarı da bulundu. Piyasadaki analistler, token arzının bir kısmının yakılması gerektiğini önerdi. Uzmanlara göre, arzın  en az %65’inin yakılması gerekecek. Token arzının ise 7 trilyona ulaştığı bildirildi. Haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter hesaplarımızdan ve Youtube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

coin-turk.com

İçeriklerimiz hepsi otomatik bot ve manuel paylaşım ile aktarım sağlanır. Hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi ve öneri değildir., Kripto sektöründe alacağınız karar ve sorumluluk tamamen kullanıcıların kendisine aittir., Kripto ve finans söktürünün büyük bir risk olduğunu sakın unutmayınız bu uyarıları dikkate almanızı tavsiye ederiz. Sektörü araştırmanızı tavsiye ederiz. Proje yatırımlarını çok iyi araştırmanızı tavsiye ederiz.

Yorumlar kapalı.

Mastodon
Giriş Yap

Crypto Turkey ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!