banner
Binance
  1. Haberler
  2. Kripto Haber
  3. ICX fiyatı, Güney Kore’deki seçim sonrası sıçradı

ICX fiyatı, Güney Kore’deki seçim sonrası sıçradı

ICX fiyatı, Güney Kore’deki seçim sonrası sıçradı
ICX fiyatı, Güney Kore’deki seçim sonrası sıçradı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2017/2018 boğa sezonunun en çok konuşulan token’larından biri olan ve 2018 Ocak ayında 13 doların da üzerine çıkmayı başaran ICON, Güney Kore’deki seçimlerin sona ermesiyle büyük bir sıçrama yaşadı.

Yeni başkan, ICON üzerinde NFT’sini çıkarmıştı

TSİ sabah erken saatlerde Güney Kore’de kıyasıya süren seçim sonuçlanınca ve kripto para dostu iki başkandan biri olan Yoon Suk-Yeol’un seçimi kaznamasının netleşmesiyle ICX’teki hareket daha da hızlandı. Seçim yarışını kazananı olan yeni başkan Yoon Suk-Yeol, geçen sene Aralık ayında ICON blok zincirinde kendi imzasının NFT’sini çıkarmıştı. Yoon ayrıca, Aergo blok zincirinde, seçim kampanyasını tanıtmak için de 4 binden fazla NFT çıkarmıştı. Aergo’nun fiyatı ise ICX gibi sert bir yükseliş göstermedi ve seçimin ardından sadece yüzde 5 arttı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR – ​TRON kurucusu Justin Sun için ABD medyasından ağır iddialar

ICX, başkanlık yarışının devam ettiği saatlerde yükseliş hareketini başlatırken, 0.65 dolar civarındaki bir fiyattan sabah saatlerinde 1.10 dolara kadar yükseldi.

Regülasyonlar konusunda olumlu mesajlar verdi

Muhafazakar bir görüş açısına sahip olan Halkın Gücü Partisi’nin adayı olan Yoon, seçim öncesinde regülasyonların mantıksız ve gerçek dışı olduğunu söylemiş ve seçilmesi halinde birçok kanunu kaldıracağı vaadinde bulunmuştu.

Güney Kore’de 2021 Haziran ayında başlayan regülasyon furyasının ardından orta ve küçük ölçekteki onlarca kripto para borsası kapanmıştı. Güney Kore’deki kripto para yatırımcılarının, kendilerine özel birçok altcoin’i listeleyen bu tür kripto para borsalarını kullandığı biliniyordu.

Ülkede özellikle 2 bin dolardan fazla bir kazanç elde eden yatırımcılardan %20’lik vergi alınmasını öngören kanun büyük tepki çekmişti. 2022 yılında yürürlüğe girmesi beklenen bu kanun, tepkilerin ardından 2023 yılına ertelenmişti.

uzmancoin.com

İçeriklerimiz hepsi otomatik bot ve manuel paylaşım ile aktarım sağlanır. Hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi ve öneri değildir., Kripto sektöründe alacağınız karar ve sorumluluk tamamen kullanıcıların kendisine aittir., Kripto ve finans söktürünün büyük bir risk olduğunu sakın unutmayınız bu uyarıları dikkate almanızı tavsiye ederiz. Sektörü araştırmanızı tavsiye ederiz. Proje yatırımlarını çok iyi araştırmanızı tavsiye ederiz.

Yorumlar kapalı.

Mastodon
Giriş Yap

Crypto Turkey ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!