banner
Binance
  1. Haberler
  2. Kripto Haber
  3. “Panik İçinde Kaçıyorlar” Analistlerden Çarpıcı Altın Tahminleri!

“Panik İçinde Kaçıyorlar” Analistlerden Çarpıcı Altın Tahminleri!

“Panik İçinde Kaçıyorlar” Analistlerden Çarpıcı Altın Tahminleri!
“Panik İçinde Kaçıyorlar” Analistlerden Çarpıcı Altın Tahminleri!
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Beklendiği gibi, Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu’ndan alınan en son veriler, geçen hafta hedge fonlarının ve finans yöneticilerinin uzun pozisyonlarını tasfiye edip kısa pozisyonlarını güçlendirdiği ani çöküşün ardından, altın piyasasında önemli bir değişim olduğunu gösteriyor. Kriptokoin.com olarak analistlerin değerlendirmelerini sizler için hazırladık.

Altın yatırımcılarının paniği anlamlı mı?

Commerzbank değerli metal analisti Daniel Briesemann, altın yatırımcılarına ilişkin olarak şunu söylüyor:

Panik içinde kaçtıklarını söylemek belki daha doğru olur.

10 Ağustos’ta sona eren hafta için CFTC’nin ayrıştırılmış Trader Taahhütleri Raporu, finans yöneticilerinin Comex altın vadeli işlemlerinde spekülatif brüt uzun pozisyonlarını 21.028 sözleşme azaltarak 111.892’ye düşürdüğünü gösterdi. Aynı zamanda, kısa pozisyonlarını 33.442 sözleşme artırarak 76.489’a yükselttiler.

Altın

Gümüş de altınla aynı kaderi paylaşıyor

Spekülatif poziyondaki değişimden muzdarip olan sadece altın değil. En son piyasa verilerine göre, Hedge Fonlarının altın ile arasındaki hisler önemli ölçüde olumsuza döndü. Ayrıştırılmış rapor, Comex gümüş vadeli işlemlerinde parayla yönetilen spekülatif brüt uzun pozisyonların 4.247 sözleşme azalarak 46.631’e düştüğünü gösterdi. Aynı zamanda, kısa pozisyonlar 9.423 sözleşme artarak 34.891’e yükseldi. Gümüş’ün net pozisyonu, önceki haftaya göre yaklaşık %54 düşüşle 11.740 seviyesinde bulunuyor. Gümüş fiyatı, fiyatların ons başına 22.28 dolar ile son ayların en düşük seviyesine düşmesiyle anket döneminde neredeyse 3 dolarlık bir düşüş gördü.

Commerzbank, gümüşün net pozisyonunun Mayıs ayından bu yana en düşük noktasında olduğunu kaydetti. Ancak Commerzbank  analistleri, hem altın hem de gümüşteki fiyat hareketini olumlu bir gelişme olarak görüyorlar. Commerzbank değerli metal analisti Daniel Briesemann şu yorumu yaptı:

Şüphesiz hem altın hem de gümüşte piyasadan epeyce titrek elin ayrıldığını göreceğiz. Bunu, son birkaç gündeki fiyat hareketleri onayladığı gibi, olumlu bir düzenleme olarak görüyoruz.

TweetTelegramWhatsApp

kriptokoin.com

İçeriklerimiz hepsi otomatik bot ve manuel paylaşım ile aktarım sağlanır. Hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi ve öneri değildir., Kripto sektöründe alacağınız karar ve sorumluluk tamamen kullanıcıların kendisine aittir., Kripto ve finans söktürünün büyük bir risk olduğunu sakın unutmayınız bu uyarıları dikkate almanızı tavsiye ederiz. Sektörü araştırmanızı tavsiye ederiz. Proje yatırımlarını çok iyi araştırmanızı tavsiye ederiz.

Yorumlar kapalı.

Mastodon
Giriş Yap

Crypto Turkey ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!