banner
Binance
  1. Haberler
  2. Kripto Haber
  3. Andreessen Horowitz’ten (a16z) Lido Finance’e 70 milyon dolar yatırım

Andreessen Horowitz’ten (a16z) Lido Finance’e 70 milyon dolar yatırım

Andreessen Horowitz’ten (a16z) Lido Finance’e 70 milyon dolar yatırım
Andreessen Horowitz’ten (a16z) Lido Finance’e 70 milyon dolar yatırım
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son dönemde Jack Dorsey ve Elon Musk gibi tanınmış işadamlarının “Merkeziyetsizliği bozuyor” eleştirisiyle karşılaşan girişim sermayesi şirketi Andreessen Horowitz (a16z), sektöre çok ciddi yatırımlar yapmaya devam ediyor.

Şirket son olarak, hisse kanıtı (PoS) varlıklarının stake edilmesini kolaylaştıran Lido Finance’e 70 milyon dolarlık yatırım yaptı.

a16z’den konuyla ilgili yapılan açıklamada ise Ethereum’un İş Kanıtı’ndan (PoW) Hisse Kanıtı’na (PoS) geçişinin, kripto para alanında kademeli şekilde önemli etkiler yapacağı ve özellikle stake konusunda Lido Finance gibi merkeziyetsiz platformlara büyük fırsatalr yaratacağı belirtldi:

“Hisse Knaıtı’na geçiş ile birlikte, hesaplama gücü kullanmak yerine, ağın güvenliğini sağlamak için herkes Ethereum’larını stake edebilecek ve blok üreten doğrulayıcıları çalıştırarak enerji tüketimini önemli ölçüde azaltacak. Ethereum’un işlem ücretleri ve enflasyona dayalı ödülleri daha çok katılımcıya dağıtılacaktır. Bu da Ethereum ekosistemindeki fırsatları daha da genişletecektir.

Ancak stake yapabilmenin bugün büyük zorlukları da bulunmaktadır. Bunların muhtemelen en büyüğü bir nod çalıştırmak için en az 32 ETH’nin gerekmesidir. Bu durum, önemli sayıda ağ kullanıcısının kendi doğrulayıcısını çalıştırmasını önlemektedir. Ayrıca Beacon zincirinde stake yapmak tek yönlü bir işlemdir ve PoW’dan PoS’a geçişe kadar ETH’ler kilitlenir. Merkeziyetsiz finansta vârolan getiri alternatifleri göz önüne alındığında bu, yüksek bir maliyet yaratır.

İşte bu zorluklardan ötürü merkezi borsalar stake hizmetleri için pozisyonlarını almış durumdalar. Binance, Coinbase ve Kraken kolayca kullanıcılarının varlıklarını onlar adına, operasyonel yükleri ortadan kaldırarak ve gereken minimum sermaye şartını rahatça sağlayarak stake edebilirler. Bu hizmetler, borsaların kullanıcıları için çok önemlidir ve merkeziyetsiz alternatifler için de büyük fırsat ortaya çıkarmaktadır.

İşte bu yüzden biz, etkin ve merkeziyetsiz bir stake platformu olan Lido’ya yatırım yapmanın heyecanını yaşıyoruz. ETH ve diğer PoS varlıklarının stake’i için en kolay yolları sunan Lido, DAO yönetişimiyle birlikte merkeziyetsizlik yönetimini ve staking’i de demokratikleştiriyor.”

Lido Finance burada devreye giriyor

Bilindiği üzere Ethereum, uzun zamandır plânlanan İş Kanıtı sisteminden Hisse Kanıtı’ına bu yaz geçmeyi hedefliyor. Ethereum’un, kullanıcıları ETH’leri stake etmeleri için istekli tutması gerekiyor, aksi takdirde PoS geçişi mümkün olmayacak. İşte Lido Finance gibi platformlar da burada devreye giriyor.

a16z’nin Kripto departmanından Daren Matsuoka ve Porter Smith konuyla ilgili yaptıkları açıklamada şunları söylediler:

“Lido, stake ve merkeziyetsiz finanstaki getiri arama arasındaki yarışmacı teşvik sorununu çözüyor. Ethereum tabanlı likit bir token çıkararak, kullanıcılar stake edilen ETH’leri, stake edilmemiş gibi teminat olarak kullanabiliyorlar.”

uzmancoin.com

İçeriklerimiz hepsi otomatik bot ve manuel paylaşım ile aktarım sağlanır. Hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi ve öneri değildir., Kripto sektöründe alacağınız karar ve sorumluluk tamamen kullanıcıların kendisine aittir., Kripto ve finans söktürünün büyük bir risk olduğunu sakın unutmayınız bu uyarıları dikkate almanızı tavsiye ederiz. Sektörü araştırmanızı tavsiye ederiz. Proje yatırımlarını çok iyi araştırmanızı tavsiye ederiz.

Yorumlar kapalı.

Mastodon
Giriş Yap

Crypto Turkey ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!