banner
Binance
  1. Haberler
  2. Kripto Haber
  3. Rusya Daha Önce, SWIFT Yasağının Savaş İlanı ile Eşdeğer Olacağını Söylemişti

Rusya Daha Önce, SWIFT Yasağının Savaş İlanı ile Eşdeğer Olacağını Söylemişti

Rusya Daha Önce, SWIFT Yasağının Savaş İlanı ile Eşdeğer Olacağını Söylemişti
Rusya Daha Önce, SWIFT Yasağının Savaş İlanı ile Eşdeğer Olacağını Söylemişti
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali, dünya çapında hızla hissedilen bir dizi durumu tetikledi. Mülkiyet ve insan yaşamının yanı sıra, küresel finans da önemli bir darbe aldı. Şimdi de Rusya ve SWIFT yasağı konuşuluyor. Rusya daha önce Kırım işgali sırasındaki benzer SWIFT düşüncelerinin ardından bunun savaş ilan etmekle aynı kefeye konabileceğini dile getirmişti.

Cumartesi günü, ABD ve Batılı müttefikleri, belirli Rus bankalarının SWIFT uluslararası ödeme sistemine erişimini engelledi ve Ukrayna’ya askeri saldırısını sürdürürken Moskova üzerindeki baskıyı artırdı. Tedbir bazı Rus bankalarını kritik bir küresel finans ağından çıkarmayı amaçlıyor.

Rusya dahil 200’den fazla ülkede 2.000’den fazla finans kurumu, merkezi Belçika’da bulunan sisteme güveniyor. Her gün, SWIFT bankacılık sistemi dünya çapında 11.000’den fazla banka ve diğer finans kurumları arasında on milyarlarca dolar transfer ediyor.

SWIFT Yasağı

ABD makamlarına göre, Cumartesi günkü eylemler rubleyi düşüşe itmek ve Rusya’da yükselen enflasyonu teşvik etmek için tasarlandı. Cumartesi günkü eylemler anlatıldığı kadar şiddetliyse, ortaya çıkan ekonomik altüst Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin için iç siyasi huzursuzlukla sonuçlanabilir. Rusya 2014 yılında Kırım’ı işgal ettiğinde ve doğu Ukrayna’daki güçleri desteklediğinde, Atlantik’in her iki yakasındaki ülkeler SWIFT seçeneğini değerlendirdi. Rusya o sırada SWIFT’den atılmanın savaş ilanıyla aynı anlama geleceğini ilan etmişti.

www.coinkolik.com

İçeriklerimiz hepsi otomatik bot ve manuel paylaşım ile aktarım sağlanır. Hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi ve öneri değildir., Kripto sektöründe alacağınız karar ve sorumluluk tamamen kullanıcıların kendisine aittir., Kripto ve finans söktürünün büyük bir risk olduğunu sakın unutmayınız bu uyarıları dikkate almanızı tavsiye ederiz. Sektörü araştırmanızı tavsiye ederiz. Proje yatırımlarını çok iyi araştırmanızı tavsiye ederiz.

Yorumlar kapalı.

Mastodon
Giriş Yap

Crypto Turkey ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!