banner
Binance
  1. Haberler
  2. Kripto Haber
  3. Kanadalıların Yaklaşık %30’u Kripto Varlıklara Yatırım Yapıyor

Kanadalıların Yaklaşık %30’u Kripto Varlıklara Yatırım Yapıyor

Kanadalıların Yaklaşık %30’u Kripto Varlıklara Yatırım Yapıyor
Kanadalıların Yaklaşık %30’u Kripto Varlıklara Yatırım Yapıyor
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kanadalıların yaklaşık üçte biri kripto varlık piyasasına adım atmış durumda. Yatırımcılar arasında en popüler olan kripto varlıklar ise Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH).

Gerçekleştirilen yakın tarihli bir araştırmaya göre neredeyse her üç Kanadalıdan birinin dijital varlıklara bir miktar fon ayırdığı sonucuna ulaşıldı. Ancak halkın yalnızca %5’i kripto varlıkları güvenli bir yatırım aracı olarak görüyor.

Ülkedeki finansal teknoloji girişimi Hardbacon, ülkedeki kripto varlık duyarlılığını analiz etmek için Kanadalı yetişkinler içerisinde bir anket yaptı. Anket sonuçlarına göre katılımcıların %28’i dijital varlık satın aldıklarını söyledi. Dijital varlık satın aldığını söyleyen yatırımcıların %85’i Bitcoin’e, %75’i de Ethereum’a yatırım yapmış durumda.

Yüzde yüksek görünse de, çoğu Kanadalı sanal para birimlerine yatırım yapmayı güvenli bir strateji olarak görmüyor. Katılımcıların %21’i hisse senedi satın almanın daha güvenli olduğuna inanırken, %65’lik kısmı ise devlet tahvillerinin en güvenli seçenek olduğuna dikkat çekti.

İlginç bir şekilde, Cineplex, AMC ve GameStop gibi “meme hisse senetlerine” yatırım yapmak Kanada vatandaşları arasında büyüyen bir trend, çünkü katılımcıların %13,3’ü portföylerini böyle çeşitlendirdiklerini itiraf etti. Bu tip hisselere yatırım yapanların büyük bir çoğunluğu 25 ila 44 yaş arasındakileri oluşturuyor.

İlgi Artıyor

Gelen verilere göre geçen yıla oranla dijital varlıklara olan ilgi önemli ölçüde artmış durumda.

Verilere göre 100.000 Kanadalıdan 20.783’ü, son 12 ay içerisinde Google’da “kripto varlık” araması yaptı. Rakam küçük gibi görünse de bu geçtiğimiz yıla oranla %213’lük bir artışa işaret ediyor.

Ülkede kripto ATM’lerinin sayısı da odlukça fazla. Ülkede 1.464 adet kripto ATM’i bulunuyor. Ülkede her 26.265 kişiye bir ATM düşüyor.

www.coinkolik.com

İçeriklerimiz hepsi otomatik bot ve manuel paylaşım ile aktarım sağlanır. Hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi ve öneri değildir., Kripto sektöründe alacağınız karar ve sorumluluk tamamen kullanıcıların kendisine aittir., Kripto ve finans söktürünün büyük bir risk olduğunu sakın unutmayınız bu uyarıları dikkate almanızı tavsiye ederiz. Sektörü araştırmanızı tavsiye ederiz. Proje yatırımlarını çok iyi araştırmanızı tavsiye ederiz.

Yorumlar kapalı.

Mastodon
Giriş Yap

Crypto Turkey ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!