banner
Binance
  1. Haberler
  2. Kripto Haber
  3. Hindistan Maliye Bakanından Önemli Açıklamalar: Kriptolar Yasal Mı?

Hindistan Maliye Bakanından Önemli Açıklamalar: Kriptolar Yasal Mı?

Hindistan Maliye Bakanından Önemli Açıklamalar: Kriptolar Yasal Mı?
Hindistan Maliye Bakanından Önemli Açıklamalar: Kriptolar Yasal Mı?
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hindistan Maliye Bakanı T.V. Somanathan bugün yaptığı açıklamalarda kripto paralar ile ilgili bazı noktalara açıklık getirdi.

17:02
2 Şubat 2022

Son zamanlarda Hindistan kripto para birimleri ile ilgili yaptığı açıklamalar sebebiyle sıklıkla gündeme geliyor. Son olarak AniNews’e konuşan Hindistan Maliye Bakanı T.V. Somanathan önemli noktalara değindi.

Kriptolar Yasal da Değil Yasak da DeğilKYC ve Borsa Lisansı Kriptolar Yasal da Değil Yasak da Değil Maliye Bakanı yaptığı açıklamalarda Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) gibi kripto para birimlerinin ülkede asla yasal varlık olarak kabul edilmeyeceğini ifade etti. Ancak buna ek olarak bakan, kripto para birimlerinin yasadışı olmadığını ama yasal da olmadığını ifade etti. Bu açıklamalar ile muhtemelen yatırımcıların riskleri kendilerinin alması gerektiği çünkü ülkede konu ile ilgili bir yasal düzenleme olmadığının altı çizilmek isteniyor. Kredi kartıyla bitcoin ve kripto para satın almak için Cex.io’ya bu linkten üye olarak komisyon avantajlarından yararlanabilirsiniz. Bunlara ek olarak Maliye Bakanı, dijital rupinin ülkede yasal varlık olacağını ifade ediyor. Ayrıca BTC ve ETH’nin yanı sıra herhangi bir şekilde NFT’lerin de yasal varlık olarak tanınmayacağını belirtiyor. Konuyla ilgili yapılan açıklamalarda ise “Dijital rupi dışında kalan BTC ve ETH gibi kripto para birimleri ve NFT’ler asla Hindistan’da yasal varlık olmayacak” ifadeleri kullanılıyor. KYC ve Borsa Lisansı Kripto para birimlerine yatırım yapan kişilerin devlet güvencesinde olmayacağının altını çizen Somanathan, düzenlemelerin ileride borsalardan KYC yani müşteri tanı prosedürlerini sunmasını isteyebileceğini ifade ediyor. Ayrıca borsalardan ileride lisans almaları da istenebilir. Haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter hesaplarımızdan ve Youtube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

coin-turk.com

İçeriklerimiz hepsi otomatik bot ve manuel paylaşım ile aktarım sağlanır. Hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi ve öneri değildir., Kripto sektöründe alacağınız karar ve sorumluluk tamamen kullanıcıların kendisine aittir., Kripto ve finans söktürünün büyük bir risk olduğunu sakın unutmayınız bu uyarıları dikkate almanızı tavsiye ederiz. Sektörü araştırmanızı tavsiye ederiz. Proje yatırımlarını çok iyi araştırmanızı tavsiye ederiz.

Yorumlar kapalı.

Mastodon
Giriş Yap

Crypto Turkey ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!